aneta napisał:
Wszyscy wiedzą , że jedne z lepszych efektów daję użycie naturalnej Vanili Sensasa. Niestety jej cena jest dość wysoka. Czy te tańsze dodatki Vanilli są równie dobre i skuteczny. Czy kupować najtańszy? Chodzi mi o porównanie tych tanich Vanilli np Trapera, Gutmixu, Catfisha itp
Droga Anetko, w całej tej dyskusji należy wziąć pod uwagę fakt, że szukasz porównania z produktu naturalnego z chemią, a to już przemawia za tym pierwszym. W wielu przypadkach niżej zaproponowane vanilie wygoniłyby ci rybę z łowiska w przeciwieństwie do naturalnej Sensasa. To nic, że wielokrotnie sprawdzą się na nie jednych zawodach. Przyjdzie dzień, że trafisz na trudne ryby i będzie lipa :huh: Wydaje mi się, że trzeba mieć tego świadomość i nie zawsze trzymać się za portfel :)
Moje vanilie, które używam to:
Na trudne ryby lub przy połowie leszczy Vanilia naturalna Sensasa
Przy połowach płoci Vanilia MVDE
Na rzeki: Ina, Warta i Odra z szybszym nurtem przy połwie: krąpi, leszczy i płoci vanilia w płynie do wyrobów cukierniczych z firmy AromaPol (2-3 nakrętki na limit zanęty do wody, którą namacza się zanętę)
Dodam, że słyszałem (nie stosowałem) wiele pozytywnych opinii o ciemnej vanilii Trapera.