Witamy, Gościu
Nazwa użytkownika Hasło: Zapamiętaj mnie
  • Strona:
  • 1

TEMAT: Przechowywanie otwartych paczek zanęty - termin przydatności

Przechowywanie otwartych paczek zanęty - termin przydatności 05/20/2010 13:09 #3241

• ŁYSY
  • ( Użytkownik )
  • Ploc
Witam. Bardzo ciekawi mnie jak długo, i w jaki sposób przechowujecie otwarte paczki z zanetami? Po jakim czasie wg. Was taka zanęta nie nadaje się do użytkowania, szczególnie w kontekście ewentualnego wykożystania takiej paczki w zawodach? Ja do tej pory zawsze przygotowując "paszę" na zawody otwierałem nowe opakowania? Jak jest z tym u Was? Pozdrawiam.

O:Przechowywanie otwartych paczek zanęty - termin przydatności 05/21/2010 09:46 #3257

• Nie ma z
  • autofocus
  • ( Użytkownik )
  • Klen
Ja do tej pory zawsze przygotowując "paszę" na zawody otwierałem nowe opakowania

A ja nie. Sypię nawet te, które mi zostały po ostatnim użyciu. Z tym,że ja zawijam je naciągając gumkę recepturkę. ŁYSY, jak chcesz przechowywać je w nienaruszonym stanie to są takie specjalne worki próżniowe z zamkiem. Trzeba przesypać zanętę i w tych mniejszych, wyssać powietrze przy pomocy słomki do picia, albo w większych, przy pomocy odkurzacza. Wg mnie zanęta nie nadaje się na zawody jeśli przez kilka tygodni stała otwarta. Reszta - do wiadra :)
Pozdrawiam!
autofocus
Ostatnio zmieniany: 05/21/2010 09:50 przez autofocus.

O:Przechowywanie otwartych paczek zanęty - termin przydatności 05/21/2010 10:01 #3258

• ŁYSY
  • ( Użytkownik )
  • Ploc
Dzięki Autofokus :laugh: , rozwiałeś moje wątpliwości. Kupię sobie takie woreczki. Pozdrawiam.

O:Przechowywanie otwartych paczek zanęty - termin przydatności 05/21/2010 20:07 #3272

• Piotr
  • Malorski
  • ( Użytkownik )
  • Moderator
Ciekawe dlaczego zanęty i dodatki Sensas'a są tak skuteczne, skoro wszystkie paczki mają z tyłu po kilka dziurek wielkości miniumum główki od szpilki, ale z reguły zanacznie większe, do środka dostaje się mnóstwo powietrza ... zanęta jest cały czas "na powietrzu". Ja ostatnio z bardzo dobrym skutkiem używam dodatków i zanęt pozostałych mi z przed roku, wszystkie były otawrte i zużyte w większym lub mniejszym stopniu. Osobiście do zamkniecia używam takich zółtych zacisków Dragona, ale to służy tylko temu, żeby się nie wysypywało, a nie po to zeby zamknąć dostęp powietrza. Według mnie to, że jest otwatre nie ma znaczenia ...
Piot Malik
WWKS Casus Toru

O:Przechowywanie otwartych paczek zanęty - termin przydatności 05/21/2010 21:43 #3275

Mi jeśli zostają zanęty to przesypuje do woreczków strunowych w formacie A4 i tez zdaje egzamin :)

O:Przechowywanie otwartych paczek zanęty - termin przydatności 05/22/2010 17:41 #3279

• Jarek
  • ( Użytkownik )
  • Ukleja
Ja otwarte przechowuję w zamrażarce.

O:Przechowywanie otwartych paczek zanęty - termin przydatności 05/23/2010 00:26 #3281

• ŁYSY
  • ( Użytkownik )
  • Ploc
JAREK, przechowujesz otwarte w zamrażarce nie namoczone, ot tak otwarte paczki? I co sądzisz o ich mechanice pracy? Bo i ja wpadłem na taki pomysł, ale wydały mi , się jakieś przygaszone, i mniej aromatyuczne. A tak wogóle to mam pytanie - jak to wszystko co do tej pory zotało napisane ma się do otywartych paczek atraktorów? Pozdrawiam.

O:Przechowywanie otwartych paczek zanęty - termin przydatności 05/23/2010 08:10 #3282

• Jarek
  • ( Użytkownik )
  • Ukleja
ŁYSY napisał:
JAREK, przechowujesz otwarte w zamrażarce nie namoczone, ot tak otwarte paczki? I co sądzisz o ich mechanice pracy? Bo i ja wpadłem na taki pomysł, ale wydały mi , się jakieś przygaszone, i mniej aromatyuczne. A tak wogóle to mam pytanie - jak to wszystko co do tej pory zotało napisane ma się do otywartych paczek atraktorów? Pozdrawiam.

Wydają się tylko mniej aromatyczne ponieważ są zmrożone to wtedy i aromaty mniej działają ale jak dostana wody i ciepła to dochodzą do siebie, tak samo jak i atraktory. W niskiej temperaturze to i aromatom i smrodom nie chce się pachnieć :laugh:
  • Strona:
  • 1
Moderatorzy: Dorian, Astor, JOKER
Wygenerowano w 0.47 sekundy