Witamy, Gościu
Nazwa użytkownika Hasło: Zapamiętaj mnie
  • Strona:
  • 1

TEMAT: MVDE vs SENSAS - dodatki zapachowe w płynie

MVDE vs SENSAS - dodatki zapachowe w płynie 01/29/2010 10:57 #1269

• romek
  • ( Użytkownik )
  • Ukleja
Dotychczas używałem głównie dodatków zanętowych w płynie marki Sensas ( Aromixy). W tym roku chcę spróbować dodatków płynnych MVDE. I tu pytanie do was. Jak one sprawdzają się u nas na łowiskach, czy są "mocniejsze" zapachowo od Sensasa. Widziałem także są ich dwa rodzaje - takie białe długie butelki 0,5l i takie wyglądające jak płyn do naczyń. Co możecie mi powiedzieć w tym temacie.

O:MVDE vs SENSAS - dodatki zapachowe w płynie 01/29/2010 13:47 #1278

• Ara
  • ( Użytkownik )
  • Ukleja
W tym sezonie na Warcie w Poznaniu używałem bremesa w długiej,białej butelce.
Dosyc skuteczny.Głównie meldowały się krąpiei spore płocie.

O:MVDE vs SENSAS - dodatki zapachowe w płynie 01/29/2010 14:52 #1281

• Bag88
  • ( Użytkownik )
  • Ukleja
ja natomiast używałem tylko roach. ma silny zapach migdałowy. jak się go weźmie na język to piecze, nie wiem z jakiego powodu, może to jakiś chemik albo zrobiony jest na bazie spirytusu. ale muszę powiedziec że nie zawiódł mnie, sprawdzał się dobrze. stosując go podchodziły mi same płotki
Bag88
Ostatnio zmieniany: 01/29/2010 14:53 przez Bag88.

O:MVDE vs SENSAS - dodatki zapachowe w płynie 01/29/2010 23:35 #1320

• romek
  • ( Użytkownik )
  • Ukleja
A jak możecie porównać ich moc i właściwości zapachowe do Aromixów bo cena butelek różni się o 6-8 zł więc czy warto dać więcej?

O:MVDE vs SENSAS - dodatki zapachowe w płynie 01/30/2010 00:01 #1321

• tyczkarz
  • ( Użytkownik )
  • Ukleja
Kiedyś zapachy w płynie były znacznie bardziej skondensowane, przede wszystkim te Edena. Na 2,5kg wlewałem 1/4 butelki (Roach migdałowy) i zapach był bardzo intensywny. Po 2 latach zakupiłem ten sam atraktor, namoczyłem go w tej samej proporcji, a zapach był w ogóle nie odczuwalny.
Zapachy Edena są wg mnie świetne, ale dlaczego je tak rozcieńczają? Na to pytanie nie potrafię sobie odpowiedzieć. Cena jak dla mnie jest mimo wszystko wygórowana.
Aromixy też już nie są tak gęste jak kiedyś i jeśli używam właśnie tych zapachów wlewam spokojnie pół butelki na 2kg zanęty.
Obie firmy produkują dobre zapachy, ale warto je sprawdzić na swoich wodach. Kiedyś prawdziwym killerem był Roach Edena, teraz już nie jest taki skuteczny.
Maciek
Okr
  • Strona:
  • 1
Moderatorzy: Dorian, Astor, JOKER
Wygenerowano w 0.80 sekundy