Witamy, Gościu
Nazwa użytkownika Hasło: Zapamiętaj mnie
  • Strona:
  • 1

TEMAT: tyczki FAPS-a

tyczki FAPS-a 07/05/2011 15:25 #7777

• zachor
  • ( Użytkownik )
  • Ukleja
witam forumowiczów
chciałbym się dowiedzieć co sądzicie o tyczkach marki FAPS
są lepsze czy gorsze od mavera, colmica czy sensasa
interesuje mnie tyczka w packu i 13m co polecacie z FAPSa Cena do 2000 zł
czy lepiej jakaś inna firma

Re: tyczki FAPS-a 07/05/2011 18:39 #7778

• Nie ma z
  • autofocus
  • ( Użytkownik )
  • Klen
zachor napisał:
witam forumowiczów
chciałbym się dowiedzieć co sądzicie o tyczkach marki FAPS
są lepsze czy gorsze od mavera, colmica czy sensasa
interesuje mnie tyczka w packu i 13m co polecacie z FAPSa Cena do 2000 zł
czy lepiej jakaś inna firma

Moja rada - nie dobieraj tyczki zaczynając od nazwy firmy. Zastanów się wpierw na jakich wodach będziesz ją używał (napisz na forum), w drugiej kolejności zwróć uwagę na servis i ceny ew. części. Tyczki często się łamią.
Pozdrawiam!
autofocus

Re: tyczki FAPS-a 07/05/2011 21:16 #7779

• zachor
  • ( Użytkownik )
  • Ukleja
ok dzięki za radę
łapać będę przede wszystkim na kanałach i woda stojąca oraz zdarzają się wypady nad odrę w okolicach krosna odrz. oraz bóbr ( na raduszcu )
więc potrzebuję coś uniwersalnego tak żebym mógł łowić lizakiem 25 - 30 g

Re: tyczki FAPS-a 07/05/2011 23:19 #7780

• Nie ma z
  • autofocus
  • ( Użytkownik )
  • Klen
Więc nie może to być karpiówka lecz w miarę mocna wędka matchowa, ale bez przesady z tą mocą gdyż 30 gr to nie taka tragedia. Wybór masz spory. Wędka nie może być cięższa niż 900 gr!Nie znam FAPS i nie chcę robić antyreklamy. W sprawie tych wędek zapytaj Pana Rafała Bielewicza na wyczyn.fora.pl, który jest o ile się orientuję, jest dystrybutorem tych kijków na Polskę??? 2000 pln to nie za duży budżet, który wystarczy Ci co najwyżej na jakąś używkę. Szukaj coś z: Colmic New Evolution, ale od 407 w górę (507), coś z Mavera tyle, że raczej już z serii Competition Short np. 181 lub 251 ew. starsza bardzo mocna 171. Z Sensasów ciągle dobre wędki to seria Power Match, ale raczej w cenie podobnie jak w samochodach VW.
Pozdrawiam!
autofocus
Ostatnio zmieniany: 07/05/2011 23:19 przez autofocus.

Re: tyczki FAPS-a 07/06/2011 06:47 #7781

• Grzesiek ,lat 40,Okr
  • niebieski38
  • ( Użytkownik )
  • Ukleja
Wydaje mi się,że Rafał Bielewicz jest przedstawicielem marki FIUME a nie FAPS.

Re: tyczki FAPS-a 07/06/2011 07:41 #7782

www.profi-wedkarstwo.pl/index.htm

To jest strona przedstawiciela faps,jest podany telefon więdz możesz zadzwonić i spytać o ceny.

Re: tyczki FAPS-a 07/06/2011 12:13 #7783

• leszczu
  • ( Użytkownik )
  • Ukleja
autofocus napisał:
Więc nie może to być karpiówka lecz w miarę mocna wędka matchowa, ale bez przesady z tą mocą gdyż 30 gr to nie taka tragedia. Wybór masz spory. Wędka nie może być cięższa niż 900 gr!Nie znam FAPS i nie chcę robić antyreklamy. W sprawie tych wędek zapytaj Pana Rafała Bielewicza na wyczyn.fora.pl, który jest o ile się orientuję, jest dystrybutorem tych kijków na Polskę??? 2000 pln to nie za duży budżet, który wystarczy Ci co najwyżej na jakąś używkę. Szukaj coś z: Colmic New Evolution, ale od 407 w górę (507), coś z Mavera tyle, że raczej już z serii Competition Short np. 181 lub 251 ew. starsza bardzo mocna 171. Z Sensasów ciągle dobre wędki to seria Power Match, ale raczej w cenie podobnie jak w samochodach VW.

Kolego nie rozumiem twojego myślenia,a co jeżeli kogoś nie stać na wędkę która waży 900g lub mniej?Z tego co napisałeś wynika że jeżeli ktoś nie ma 4000zł na tyczkę tylko 1500zł to lepiej żeby wogóle nie łowił?To ci co mają tyczki które ważą 1000g powinni je wyrzucić i nie łowić?

Re: tyczki FAPS-a 07/06/2011 13:08 #7784

• Nie ma z
  • autofocus
  • ( Użytkownik )
  • Klen
przemek1992 napisał:
www.profi-wedkarstwo.pl/index.htm

To jest strona przedstawiciela faps,jest podany telefon więdz możesz zadzwonić i spytać o ceny.

Jeśli tak to przepraszam, że wprowadzam w błąd!

leszczu napisał:

Kolego nie rozumiem twojego myślenia,a co jeżeli kogoś nie stać na wędkę która waży 900g lub mniej?Z tego co napisałeś wynika że jeżeli ktoś nie ma 4000zł na tyczkę tylko 1500zł to lepiej żeby wogóle nie łowił?To ci co mają tyczki które ważą 1000g powinni je wyrzucić i nie łowić?

Chyba się nie rozumiemy i delikatnie pisząc zapędziłeś się z tymi wnioskami. 900 gr wędka to wg mnie absolutny standard i do 2000 pln jest sporo używanych na rynku i to w packu. Kolega zachor sam określił budżet do 2000 pln. Zauważ, że jest on o tyle w komfortowej sytuacji, że jeszcze tych pieniędzy nie wydał i może poprzebierać. Zapewniam, że jeżeli będzie cierpliwy i przyjmie sobie kryteria, które zaproponowałem będzie z wędki, którą w końcu wybierze, zadowolony.
Pozdrawiam!
autofocus
Ostatnio zmieniany: 07/06/2011 13:11 przez autofocus.

Re: tyczki FAPS-a 07/06/2011 18:03 #7786

• wluka23
  • ( Użytkownik )
  • Ukleja
Często jest tak, że ludzie używając danego kija również go polecają, podobnie będzie ze mną. Na początku roku udało mi się kupić w dobrym stanie używanego colmica 307. Zanim go kupiłem oczywiście dużo się naczytałem i naoglądałem na jego temat, no ale warto było. Łącznie wyszło mi ok. 2200 zł (kij, 3 topy łowiące i jeden do kubka-wszystkie 5-elementowe). Łowiłem już nim na zbiornikach i na rzece (do 10g) i wg mnie daje rade zarówno tu i tu, nie wiem jak by się łowiło 25g liśćmi, ale myślę że spokojnie podoła. Jeśli interesuje Cię używka a niekoniecznie nowy kij poszukaj-rozejrzyj się moze akurat ktoś sprzedaje coś podobnego. Mysle ze na ten przedział cenowy jest to jeden z kilku wartych uwagi modeli, nie wiem jak z maverami itp. niech piszą inni.
  • Strona:
  • 1
Moderatorzy: Dorian, Astor, JOKER
Wygenerowano w 0.56 sekundy