Witamy, Gościu
Nazwa użytkownika Hasło: Zapamiętaj mnie
  • Strona:
  • 1

TEMAT: Zakładamy Koło PZW

Zakładamy Koło PZW 04/15/2011 11:35 #7035

• JOKER
  • ( Admin )
  • Administrator
** FBDB_POST_DISCUSS: Zakładamy Koło PZW **
[color=#BF0000][b]"B
Za tę wiadomość podziękował(a): admin

Zakładamy Koło PZW 04/15/2011 12:35 #7037

• dyjes
  • ( Użytkownik )
  • Ukleja
Artykuł bardzo ciekawy i pokazujący całą tą procedurę w świetle jasnym i jawnym:) Mam tylko takie pytanie: Jak wygląda sprawa wód danego nowo powstałego koła? Czy takie Nowe Koło musi mieć swoją wodę? Jeśli tak to czy nabywa ją kosztem innego koła? Bo jak organizować zawody np. Mistrzostwa Koła nie posiadając własnej choćby "kałuży".
Pozdrawiam

Zakładamy Koło PZW 04/15/2011 16:04 #7038

• HIERO1
  • ( Użytkownik )
  • Ukleja
Bardzo dobry artykuł.....a logo to niemal idealne;-}.czekamy na więcej ...Brawo!!!

Zakładamy Koło PZW 04/16/2011 08:04 #7043

• Jacek
  • ( Użytkownik )
  • Ploc
Dziwię się ,że autor zachowuje anonimowość ,przecież robi tylko dobrze nie widzę tu uchybień. W pewnym momencie zacząłem się zastanawiać czy to ktoś nie z mojego koła.Wszystko by się zgadzało poza tym ,że my działamy od pięciu lat i nie założyliśmy nowego koła tylko reanimowaliśmy stare.Skutek podobny po pierwszym roku 120 członków w tamtym roku 860 ,a w tym roku mamy już ponad 700 co jest więcej o 20 % jak w tamtym roku o tej porze.My dodatkowo wzięliśmy sobie akwen pod opiekę na treningi dla dzieciaków i go odpowiednio zarybiamy.
Ostatnio zmieniany: 04/17/2011 04:59 przez Jacek.

O:Zakładamy Koło PZW 04/16/2011 11:29 #7044

• Przemol7
  • ( Użytkownik )
  • Ploc
dyjes napisał:
Artykuł bardzo ciekawy i pokazujący całą tą procedurę w świetle jasnym i jawnym:) Mam tylko takie pytanie: Jak wygląda sprawa wód danego nowo powstałego koła? Czy takie Nowe Koło musi mieć swoją wodę? Jeśli tak to czy nabywa ją kosztem innego koła? Bo jak organizować zawody np. Mistrzostwa Koła nie posiadając własnej choćby "kałuży".
Pozdrawiam

Koło nie musi opiekować się żadną wodą, chociaż z pewnością jest to jego dodatkowym atutem. W przypadku małej ilości akwenów w okręgu można podzielić na kawałki jakąś rzekę. Każde zawody, łącznie z mistrzowskimi można przeprowadzić na wodzie PZW (chociaż oczywiście nie tylko), która się do tego celu nadaje i nie ma dodatkowych uwarunkowań. Bardzo pozytywną metodę zachęcania do otwarcia „swoich” wód przez Koła na zawody zastosował na przykład Okręg Poznański. W skrócie: im więcej zawodów jest przeprowadzanych na wodzie Koła opiekuna, tym więcej jest przeznaczonych środków na zarybianie danego akwenu. Efekt jest taki, że kiedyś Koła, które miały pod opieką jakieś wody stwarzały trudności w udostępnianiu ich na zawody dla innych Kół, a teraz nie ma z tym żadnych problemów, co najwyżej mogą wystąpić trudności z wpasowaniem się w terminy.
Przemo 1969 Pozna

Odp: Zakładamy Koło PZW 04/17/2011 04:56 #7078

• Jacek
  • ( Użytkownik )
  • Ploc
Przemol7 niestety,ale się mylisz;Statut PZW Rozdzial 4.Kola związku .paragraf 52 pkt.1 cyt;"Koło jest jednostką organizacyjną Związku,powołaną uchwala zarządu okręgu,która określa teren działania,minimalną liczbę członków i zakres sprawowanej opieki nad wodami."
Skoro to statut to każde koło ma mieć swój zakres opieki nad wodami rozdzielony przez zarząd okręgu i tu nie ma odstępstw.Jednak realia są ,jakie są i to jest smutne .Jeśli było by to przestrzegane zminimalizowalibyśmy kłusoli do min. gdyż poczucie wspólnej własności było by większe.

Odp: Zakładamy Koło PZW 04/18/2011 17:19 #7133

• Dawid2910
  • ( Użytkownik )
  • Ukleja
mam pytanie, może jest ktoś dobrze poinformowany na temat: ile wynosi ten ryczałt na zanęty dla mistrza koła startującego w Mistrzostwach Okręgu? z góry dziekuje za odpowiedź

Odp: Zakładamy Koło PZW 04/19/2011 05:14 #7139

• Jacek
  • ( Użytkownik )
  • Ploc
Nie ma z góry ustalonego ryczałtu .Zarząd koła sam ustala w zależności od zamożności koła .Myślę ,że małe koła po prostu nie stać na cokolwiek ,a czasami tylko na egzystencje.
  • Strona:
  • 1
Moderatorzy: Dorian, Astor, JOKER
Wygenerowano w 0.50 sekundy