Witamy, Gościu
Nazwa użytkownika Hasło: Zapamiętaj mnie
  • Strona:
  • 1
  • 2
  • 3

TEMAT: Zatwierdzony regulamin rozgrywania i organizacji zawodów wędkarskich 2011

Zatwierdzony regulamin rozgrywania i organizacji zawodów wędkarskich 2011 03/07/2011 14:59 #6419

• Pasjonat
  • admin
  • ( Admin )
  • Administrator
Kolega Sędzia podesłał aktualne zatwierdzone w ostatni weekend regulaminy organizacji i rozgrywania zawodów wędkarskich w 2011 roku.

Plik załącznika:

Nazwa pliku: IIIRegulamin_Zawodw_Wedkarskich.pdf
Wielkość pliku: 432886

Plik załącznika:

Nazwa pliku: IIOrganizacja_zawodw_wedkarskich3L.pdf
Wielkość pliku: 369909
Bez Klubu
Tubertini Quadra 450 13m
Trabucco MRX-V Match Carp 13m
Ostatnio zmieniany: 03/07/2011 15:05 przez admin.

O:Zatwierdzony regulamin rozgrywania i organizacji zawodów wędkarskich 2011 03/09/2011 00:53 #6441

• szpaczek23
  • ( Użytkownik )
  • Ukleja
Witam
Nie wiem czy w tym temacie powinienem o to pytać czy założyć nowy temat(pozostawiam to ocenie modów), ale wydaje mi się to powiązane z regulaminem i organizacją zawodów.
A zatem mam do Was pytanie, a w zasadzie prośbę o porady co zrobić by moje zawody o Mistrzostwo Koła odbywały się w miarę na cywilizowanych warunkach?
Opiszę sytuację u mnie w kole i proszę o porady co dalej.
U mnie w kole jest około 350-400 członków(czyli nie mało)na Mistrzostwa Koła przychodzi i startuje max 15 osób, czyli żenada.Z dwóch powodów pewnie:pierwszy organizacja zawodów to totalna porażka(opiszę później), drugi - większość to raczej emeryci nie mający pojęcia o jako takim poważniejszym wędkowaniu, których zapewne nie bawią starty w zawodach,pozostała grupa myślę około 20-30 osób, która nie koniecznie jest wirtuozami spławikowania nie przychodzi ze względu na pierwszy punkt.Nas próbujących bawić się w wyczyn jest trzech(na tyczkę łowię tylko ja-się nie chwalę, ale opisuję skalę zacofania mojego koła, które do małych nie należy).Zatem po krótce opiszę to co leśni uważają za zawody, a my za farsę.MK wyglądają tak:przychodzisz, nie ma przygotowanych stanowisk(zawody są rozgrywane na jeziorze),zbiórka 8 00, jeśli jest to losowanie,z reguły wg kolejności zapisów!!820 max 830 rozpoczęcie zawodów-wyobraźcie sobie te 20 min co się dzieje jak trzeba się rozłożyć, itp nie mówię o zanęcie bo już przychodzę z przygotowaną więc zaczynam z reguły przed 9!!Jeśli dziadki mają taką wolę to zawody trwają 3 godz, czasami 2,5godz,Kolejny durny wymysł dojście do wagi!a nie w drugą stronę tzn, muszę w te 15 min dojść do wagi i zostawić cały sprzęt, jak nie dojdziesz to jeszcze mogą cię zdyskwalifikować bo oni myślą, że coś kombinujesz(przy mnie i tak zawsze stoi jeden sędzia, bo nie wierzą że można złowić 100-150rybek w ciągu zawodów-płotka z reguły gryzie bez przerwy i to nie problem, a i tak myślą, że człowiek chce ich oszukać i zgarnąć jakiś kołowrotek za 30zł-żal. pl).
No poza tym, że co zawody o MK bo na inne nie chodzę, a jest ich całe mnóstwo bo w maju i we wrześniu ale tam to w ogóle wolna amerykanka w 2 godz zatem szkoda nerwów)jest wojna ja kontra beton.Jestem w 100% przekonany, że żaden poza wymiarami i innymi ogólnikami nie ma absolutnie pojęcia o regulaminie i organizacji zawodów.Na jakiekolwiek proste pytanie nikt nie zna odpowiedzi, tłumaczą się oczywiście, że to nie zawody jakieś mistrzowskie-ja rozumiem, że nie każdy musi je znać z zawodników(na etapie MK) ale oni przecież są szkoleni i biorą za to kasę!I to bym też jakoś przeżył, ale chciałbym żeby te zawody jakoś w miarę normalnie wyglądały.Nie musi to być z przygotowaniami, pomiarem zanęty, sygnałami itd ale jakoś tak zorganizowane, żeby te zawody nie były dla nas zawodników karą i koniecznością(bo do tej pory jak nie wystartowało się na MK to nie można było jechać na MO-może teraz się furtka otworzy ze startem na MO w związku z w/w zmianami).
Proszę Was o jakieś rady, co zrobić?Rzucić każdemu z osobna w mordę skserowany regulamin?jest jakaś możliwość złożenia protestu wyżej tzn okręg itp,czy np mogę lub możemy w kilka osób nie zgodzić się przed zawodami na takie czy nine bzdury niezgodne z regulaminem, czy możemy np zażądać jako zawodnicy np jakiegoś określonego czasu na przygotowanie(np min godz, bo nie ma fizycznej możliwości, żeby się wyrobić w te 20-30min-przynajmniej mi i kilku kolegom, bo przecież już na stracie jesteśmy na straconej pozycji i oni o tym doskonale wiedzą).
Długo by jeszcze o tym pisać i o innych formach ich głupoty-proszę o wszelkie rady co można zrobić w opisanej sytuacji.
Pozdrawiam

O:Zatwierdzony regulamin rozgrywania i organizacji zawodów wędkarskich 2011 03/09/2011 10:32 #6445

• Cz
  • Astor
  • ( Admin )
  • Moderator
Zmień koło - nie będziesz się użerał niepotrzebnie i denerwował. Zdrowie jest najważniejsze ;)
[center][color=#800000][b]Grzesiek, Okr

O:Zatwierdzony regulamin rozgrywania i organizacji zawodów wędkarskich 2011 03/09/2011 10:40 #6447

• Nic o nas bez nas!
  • Sędzia
  • ( Użytkownik )
  • Ukleja
Astor napisał:
Zmień koło - nie będziesz się użerał niepotrzebnie i denerwował. Zdrowie jest najważniejsze ;)

masz rację lub idź na zebranie sprawozdawczo - wyborcze razem z kolegami z koła i weźcie odpowiedzialność we własne ręce.
www.wedkarstwopodlodowe.pzw.org.pl/

O:Zatwierdzony regulamin rozgrywania i organizacji zawodów wędkarskich 2011 03/09/2011 11:36 #6454

• szpaczek23
  • ( Użytkownik )
  • Ukleja
Zmieniać koło to rozwiązanie ostateczne, co do zebrania spr-wyb. to jest nas kilku i poza mną nie bardzo się garną do tego by się podjąć jakiejś funkcji, nawet gdyby się nas uzbierało wystarczająca ilość by w cudzysłowie obalić zarząd to nie mogę przecież być prezesem, skarbnikiem i innymi członkami w jednej osobie.Postaram się jakoś powalczyć by chociaż te MK przypominały zawody wg regulaminu, pozostałe 2 zawody niech się rządzą swoimi prawami.Pozdrawiam

O:Zatwierdzony regulamin rozgrywania i organizacji zawodów wędkarskich 2011 03/09/2011 19:44 #6463

• match
  • ( Użytkownik )
  • Ukleja
o jakie branie kasy ci chodzi

O:Zatwierdzony regulamin rozgrywania i organizacji zawodów wędkarskich 2011 03/09/2011 20:47 #6467

I co pan na to panie "Sędzio"?
Nie tylko my mamy podobne problemy :) Jest nas więcej :)
Prawie jak "deja vu" :laugh:

Chociaż muszę przyznać, że u nas ta "organizacja" wygląda o wiele lepiej (na szczęście) :)

Dlaczego niby chłopak ma od razu zmieniać koło, skoro on tylko chciałby aby poprawić organizację zawodów. Przecież w kole są wybrani ludzie do takich spraw i to oni powinni zmieniać złe nawyki lub ich należy zmienić.

A co do tworzenia "grupy rewolucyjnej" to jak wiadomo musiałaby to być grupa większościowa gdyż tak zwany "beton" (jak to on określił) rozdaje wszystkie karty i jak to się z reguły odbywa na takich zebraniach większość uchwał ustala się przez "aklamację" :)

A narazić się działaczom "trzymającym władze", oj nie dobrze, nie dobrze (później złośliwe uwagi, wyśmiewanie i "podkładanie nogi" na każdym kroku (trochę nam się poetycko zrobiło) :laugh:
Ostatnio zmieniany: 03/09/2011 22:51 przez cristoforo3.

O:Zatwierdzony regulamin rozgrywania i organizacji zawodów wędkarskich 2011 03/09/2011 21:58 #6473

• Nic o nas bez nas!
  • Sędzia
  • ( Użytkownik )
  • Ukleja
cristoforo3 napisał:
I co pan na to panie "Sędzio"?
Nie tylko my mamy podobne problemy :) Jest nas więcej :)
Prawie jak "deja vu" :laugh:

Chociaż muszę przyznać, że u nas ta "organizacja" wygląda o wiele lepiej (na szczęście) :)

Dlaczego niby chłopak ma od razu zmieniać koło, skoro on tylko chciałby aby poprawić organizację zawodów. Przecież w kole są wybrani ludzie do takich spraw i to oni powinni zmieniać złe nawyki lub ich należy zmienić.

A co do tworzenia "grupy rewolucyjnej" to jak wiadomo musiałaby to być grupa większościowa gdyż tak zwany "beton" rozdaje wszystkie karty i jak to się z reguły odbywa na takich zebraniach większość uchwał ustala się przez "aklamację" :)

A narazić się działaczom "trzymającym władze", oj nie dobrze, nie dobrze (później złośliwe uwagi, wyśmiewanie i "podkładanie nogi" na każdym kroku (trochę nam się poetycko zrobiło) :laugh:

Odpowiedziałem na post kolegi. Na forum pomagamy sobie nawzajem a nie pieniaczymy.
Nie życzę sobie takiego tonu w kierunku mojej osoby. Jeżeli Czytam coś to czytam to ze zrozumieniem ,ale .... szkoda moich słów,, Życzę powodzenia ;)
www.wedkarstwopodlodowe.pzw.org.pl/

O:Zatwierdzony regulamin rozgrywania i organizacji zawodów wędkarskich 2011 03/09/2011 22:17 #6476

Uważam, że nikogo tutaj nie obrażam i wcale nie mam takiego zamiaru (że niby czym pana obraziłem?):)
Chyba, że uważa się pan za "działacza "trzymającego władzę"" - to bardzo przepraszam :)
Był już taki jeden "wujek "dobra rada"" :)
Oczywiście pomagajmy sobie wzajemnie a nie namawiajmy do buntu lub pozostawienia spraw samym sobie (zmiana koła nie jest tutaj żadnym rozwiązaniem) :)
Tym bardziej, że chłopak odpowiedział że wolałby nie zmieniać koła...
Ostatnio zmieniany: 03/09/2011 22:54 przez cristoforo3.

O:Zatwierdzony regulamin rozgrywania i organizacji zawodów wędkarskich 2011 03/10/2011 00:16 #6483

• match
  • ( Użytkownik )
  • Ukleja
Nie rozumie dlaczego sie tak dzieje.Przyznam sie ,ze jestem prezesem od spraw sportu w kole liczacym 700 wedkarzy.Problem byl podobny ,ale wprowadzilem REGULAMIN do zawodow.Oczywiscie lowiska sie nie przeskoczy,gdyz nie wszyscy posiadaja sprzet do polowu na rzekach.Zawody mistrz. kola musza sie odbyc z okreslonym czasem przygotowawczym do startu,wazenie na stanowisku {kondycja wypuszczonych po zawodach ryb].Zwyciezcy sa honorowani tylko pucharami,medalami i dyplomami.Zaznaczam ,ze jest to tylko maja sugestia ,ktora sam wprowadzilem w zycie.Kto chce to startuje,albo przyjezdza na zawody towarzyskie po nagrody .Gdybym chcial przeprowadzic mistrzostwa na rzece to startowaloby moze 6-8 zawodnikow z kola ,ktore liczy 700 czlonkow .tak wiec ten problem dotyczy chyba rejonu calej Polski
  • Strona:
  • 1
  • 2
  • 3
Moderatorzy: Dorian, Astor, JOKER
Wygenerowano w 0.54 sekundy