Witamy, Gościu
Nazwa użytkownika Hasło: Zapamiętaj mnie
  • Strona:
  • 1
  • 2

TEMAT: Polski wyczyn a wyczyn na Świecie

Polski wyczyn a wyczyn na Świecie 03/08/2010 01:30 #2308

• JOKER
  • ( Admin )
  • Administrator
** FBDB_POST_DISCUSS: Polski wyczyn a wyczyn na Świecie **
[color=#BF0000][b]"B

Polski wyczyn a wyczyn na Świecie 03/08/2010 01:30 #2309

• Tomek
  • ( Użytkownik )
  • Ukleja
Nic dodaj nic ujac. Czas na zmiany.

Polski wyczyn a wyczyn na Świecie 03/08/2010 08:49 #2310

• okr
  • B_R_U_N_O
  • ( Użytkownik )
  • Ukleja
... eee.... po co zmiany???
Przecież PZW organizując zawody MP czy też GPP, za "niewielkie" pieniądze, "sowicie" obdarowuje zwycięzców "licznymi" i "cennymi" nagrodami. Nawet za "śmiesznie małe" startowe w Podlodowych Mistrzostwach Polski, zafundowano zawodnikom darmowy trening oficjalny, jak i samo uczestnictwo w imprezie głównej. Można by mnożyć przykłady "gospodarności" jak i "troski" o rozwój sportu wędkarskiego (i nie tyko).
Media barwnie i szeroko prezentują najważniejsze imprezy...
.. ojej.. przepraszam, budzik właśnie zadzwonił...
... ale miałem piękny sen..... :)))))

Polski wyczyn a wyczyn na Świecie 03/08/2010 13:19 #2311

• szczupak
  • ( Użytkownik )
  • Ukleja
To może tę "gotową reorganizację wędkarstwa spławikowego w Polsce" przedstawisz w kolejnych artykule?
Jasno, rzeczowo, z podziałem na kategorie i kluby.
Jakie zasady istnienia klubu itp.
Czekamy

Polski wyczyn a wyczyn na Świecie 03/08/2010 13:59 #2312

• mpakos
  • ( Użytkownik )
  • Ukleja
Panowie (i Panie - jeśli tu bywają).

A może jakaś oddolna akcja wyczynowców w tym temacie. Skoro nawet w naszym hmmm...delikatnie mówiąc... "dziwnym" Sejmie RP można złożyć projekt ustawy obywatelskiej, to czemu by nie spróbować stworzyć chociażby szkic nowych zasad, zebrać podpisy (wielu z nas spotyka się na serii różnych zawodów) i z odpowiednim już poparciem uderzyć do naszego "kochanego" PZW.

Mam nadzieję, że z odpowiednią propozycją, i dołączoną do niej listą z odpowiednią liczbą podpisów z imienia i nazwiska, PZW nie będzie mogła potraktować jak powietrze.
Pozdrawiam
Micha
Ostatnio zmieniany: 03/08/2010 14:07 przez mpakos.

Polski wyczyn a wyczyn na Świecie 03/08/2010 16:04 #2313

• Jarek
  • ( Gość )
Trzeba by ten projekt napisać językiem raportu z włamania, morderstwa lub wypadku drogowego. Pan Grabowski i klika tylko taki język znają a nie niuanse z wyczynu wędkarskiego. Jak chodzi o udostępnienie sprawozdań finansowych to cały czas się zastawiają poprzez rzecznika-nieudacznika ile to idzie na sport, że muszą z własnej kieszeni dokładać do imprez integracyjnych. :lol:

O:Polski wyczyn a wyczyn na Świecie 03/08/2010 16:32 #2314

• Krzysztof
  • ( Użytkownik )
  • Ukleja
Jeśli mnie pamięć nie myli to kilka lat temu powstała Rada Trenerów czy Prezesów Klubów wędkarskich chyba właśnie w celu wprowadzania zmian w naszym spławikowym wędkarstwie. Czy ktoś ma wiedzę co się z tym "ciałem" dzieje? Bo efektów ich pracy raczej nie widać...
[b]Krzysztof - Okr

O:Polski wyczyn a wyczyn na Świecie 03/08/2010 19:51 #2316

• Qba
  • ( Użytkownik )
  • Ukleja
Krzysiu byłem na takiej Radzie nardzie kilkukrotnie i niestety wniosłem z tego to że my se możemy pogadać.
Darku ja też wpadłem na ten pomysł by organizacje GPP przejęły kluby i np. GPWarszawy zorganizował by Sensas i zawody te nazywały by sie GPSensansa. Klub działał by w porozumieniu z Okręgiam na jakim odbywały by sie takie zawody. Podział na obowiązki jest do dopracowania. W ten sposób zyskujemy sponsora na końcowe nagrody oraz sztab ludzi znających wędkarstwo wyczynowe od podszewki i organizujących takie zawody pod zawodników.
5zawodów z cyklu GPP przejęło by 5 chętnych klubów które zyskują czystą reklamę. Jest kilka ale i pytań np. czy ZG tak ubolewający nad brakiem chętnych Okręgów do organizacji GPP zgodził się na udostępnienie wody oraz na uznanie tych zawodów jako oficjalne i wyłaniające Kadrę Polski.
Ja poszedłbym dalej i wzorował na Europie tzn łowimy 5seniorami a młodzież i kobiety mają osobne zawody np. poprzedzające zmagania seniorów.
W mojej głowie jest kilka ciekawych pomysłów na usprawnienie sportu w wędkarstwie ale przyznaje że jak tylko rozmawiam z działaczami lub przedstawicielami np. Okregu to ręce mi opadają. Jak mówię na zebraniu zróbmy coś nowego,bądźmy pierwsi w Polsce to słyszę ze to nie tak łatwo i że wszystko trzeba przemyśleć i omówić. Niestety najczęściej na tym sie kończy NA MÓWIENIU A NIE NA ROBIENIU.
pozdr Qba
Jakub Paruzel 1979

Polski wyczyn a wyczyn na Świecie 03/08/2010 20:04 #2317

• Endi85
  • ( Użytkownik )
  • Ukleja
Jak może być dobrze w Polskim sporcie,skoro w zarządzie zasiadają ludzie z KC PZPRu i którzy żyją mentalnie w Austro-Węgrzech.Taka sama patologia jak w PZPN.

O:Polski wyczyn a wyczyn na Świecie 03/08/2010 20:13 #2318

• Krzysztof
  • ( Użytkownik )
  • Ukleja
Dzięki Kuba. Tak właśnie myślałem. Była pewnie potrzeba załatwienia czegoś konkretnie i dlatego "to coś" powstało a później wiśta wio... ;) . Kurcze..przecież kiedyś seniorzy startowali oddzielnie...komu to przeszkadzało?
[b]Krzysztof - Okr
  • Strona:
  • 1
  • 2
Moderatorzy: Dorian, Astor, JOKER
Wygenerowano w 0.59 sekundy