Witamy, Gościu
Nazwa użytkownika Hasło: Zapamiętaj mnie
  • Strona:
  • 1

TEMAT: Kanał Azoty w kędzieżynie-Kożlu

Kanał Azoty w kędzieżynie-Kożlu 12/26/2010 22:04 #5356

Koledzy mam pytanie ktoś z Was tam wędkował???jakie wyniki były może jak nęciliście jaka zanęta jaka technika i tak ogólnie jak tam się wędkuje ???? :blush:

O:Kanał Azoty w kędzieżynie-Kożlu 12/27/2010 10:32 #5357

• Kacper
  • ( Użytkownik )
  • Ukleja
Witam

Ten kanał moim zdaniem jest bardzo podobny do Kanału Żerańskigo , dno jest pokryte ok. 8cm warstwą mułu .Dominująca ryba to leszcz i płoci (duże okazy)leszcze nawet do 3kg , dużo leszczy od 800g do 2kg płocie też spore .Aby uratować się przed "zerem" warto szukać okoni pod nogami czasami wejdą nawet plotki (5cm-15cm) .Ryba dziwna łowiłem tam dwa dni ,pierwszego dnia ryba brała 50cm nad dnem a drugiego już brały leszcze z dna ,więc rybę proponuje szukać na różnej głębokości . Co do zanęty to moja mieszanka wyglądała: 200g Gardonsa 200g GrosGardonsa 200g Etanga oraz 2 kg torfu górka , 2kg de somme też górka Robaki: podałem 0,4l jokera i 0.1 pinki. Łowiłem zestawami od 0.2g do 0.6 w ten dzień barki nie płyneły . Ale słyszałem ze czasami płynie nawet na 3g .Wyniki są różne nawet do 9kg lecz średnio po 2kg .Co do techniki łowiłem tyczka 11m , duże wyniki są budowane tyczka.Lecz to są tylko moje spostrzeżenia .

Pozdrawia Kacper ;)

O:Kanał Azoty w kędzieżynie-Kożlu 12/28/2010 22:45 #5376

Dzięki Kacper za podpowiedż każda jest ważna coś pomyśle z zanętą pozdrawiam B)

O:Kanał Azoty w kędzieżynie-Kożlu 12/29/2010 00:44 #5377

• Dorian
  • ( Moderator )
  • Administrator
Jest tam dużo leszcza i zawsze jak tam byłem tylko na niego się nastawiałem. Moja mieszanka to 0.5kg leszcz super Lorpio, 0.5kg płoć super Lorpio, 0,5 Epicein Sensas. Do tego dodawałem połowę z mieszanki 2kg Torfu Górka i 4kg de Somme. Do reszty gliny dawałem Joka. Zawsze (z lepszym lub gorszym skutkiem) miałem leszcze w łowisku.
Dorian Pitera, okr

O:Kanał Azoty w kędzieżynie-Kożlu 12/30/2010 08:05 #5392

Dzięki Dorian za podpowiedż w lutym przyjade po gline i ziemie do Ciebie pozdrawiam wszystkiego dobrego w 2011 roku sukcesów B)

Odp: O:Kanał Azoty w kędzieżynie-Kożlu 09/19/2011 06:22 #8043

Czy mógłby ktoś zrobić jakąś mapkę dojazdu na miejsce zbiórki.Są teraz eliminacje Robinsona i nie wiem jak tam dojechać.
Ps.czy potrzebne są systemy transportowe ?

Odp: Kanał Azoty w kędzieżynie-Kożlu 09/19/2011 07:45 #8044

• bodzar
  • ( Użytkownik )
  • Ukleja
Mapki nie zrobie ,ale sprubuje Ci opisać dojazd...
Po dojechanie do Kędzierzyna Kożla kieruj sie cały czas na "ZAK" Kędzierzyn Kożle(Zakłady Azotowe)
jest mnóstwo znaków w mieście informujących o tym największym w mieście pracodawcy.Po przejechaniu przez osiedle Azoty po około 500m tuż przed "ZAK" trzeba skrecić w lewo w lasek ,przy skręcaniu patrz w lewo powinieneś widzieć charakterystyczną żółtą rure biegnącą 15 m nad drogą.Po skręceniu jakieś 600m po dziurach i jesteś na miejscu.Do stanowisk dojedziesz samochodem,troche krzaków,rojów szerszeni,ale ogólnie fajna woda dająca niezłe wyniki,warstwa mułu na dnie,głębokość od 1,5m-2,5m.Na zawodach dominuje płoć i Leszcz mam wrażenie ,że tak po 50%.Ukleji tam nie łowiłem ,i nie widziałem żeby to ktoś robił.
Na treningach wyniki po 10kg-12kg.Na zawodach zwyciężca ma max 6kg (byłem tam na 6 zawodach)
Powodzenia.....
Za tę wiadomość podziękował(a): Tomasz Baranowski

Odp: Kanał Azoty w kędzieżynie-Kożlu 09/19/2011 19:29 #8049

Dzięki za pomoc .
Również poszperałem i tutaj Jarek wkleił mapkę dojazdową: www.robinson.pl/cup2010/aktualnosci/mapkaazotowy.jpg

Odp: Kanał Azoty w kędzieżynie-Kożlu 09/19/2011 19:46 #8050

• tumeks
  • ( Użytkownik )
  • Ukleja
Witam trochę głupie pytanie ale czy z katowickiego mogą tam łowić?
pozdrawiam

Odp: Kanał Azoty w kędzieżynie-Kożlu 09/19/2011 22:54 #8051

• sido
  • ( Użytkownik )
  • Ukleja
tumeks napisał:
Witam trochę głupie pytanie ale czy z katowickiego mogą tam łowić?
pozdrawiam

może pytanie nie głupie jak nie zrozumiałe jeżeli pytasz czy z katowickiego mogą tam łowić czyli na robinsonie owszem bo ludzie z całego kraju mogą a jeżeli pytasz czy z katowickiego jako o porozumienie to jest okręg Opole :)
Ostatnio zmieniany: 09/19/2011 22:55 przez sido.
  • Strona:
  • 1
Moderatorzy: Dorian, Astor, JOKER
Wygenerowano w 0.50 sekundy