W sobotę 16.10 odbyły się na Świńcu zawody drużyn SSR .Wiał dość porywisty wiatr i w zasadzie siąpiło całe trzy godziny .Pogoda, silny wiatr - uniemożliwiły łowienie na tyczkę . Wszyscy łowili batami od 4 do 7 metrów i zestawami od 1,5 do 3 gram .Wyniki oscylowały w granicach od 3 do 5 kg .Brały ukleje , płocie i drobne okonki i jazgarze . Uklei było na tyle mało , że wynik opierał się na większej płoci . Ja łowiłem batem 7 metrów i zestawem 1,5 grama . Bliżej na 5 płotka nie chciała podejść .Najlepsze wyniki były jak zwykle w pobliżu mostu , jak i po drugiej stronie rzeki . Ja trafiłem na palisadzie , u mnie ryba pojawiała się falami i jak mówię - miałem cały przegląd rybostanu - płocie ( 18 d0 25 cm ) , okonki jazgarze i uklejki .Zanętę miałem opartą na traperze robactwo podałem tylko do pierwszego nęcenia ( uśmiercone :) ) Zrobiłem 3120 co dało mi drugą lokatę w sektorze .
Cieszę się jeśli moim opisem w czymś pomogę . Jednak należy pamiętać że w przyujściowych odcinkach rzeki z dnia na dzień może się zmienić - dziś jest płoć jutro może być uklejka lub drobniutki okonek .