Witamy, Gościu
Nazwa użytkownika Hasło: Zapamiętaj mnie
  • Strona:
  • 1

TEMAT: Mitchell Suprema Bolognese Classica T-700S

Mitchell Suprema Bolognese Classica T-700S 11/30/2011 04:05 #8394

• polamania kija:)
  • regy20
  • ( Użytkownik )
  • Ploc
Witam.
Ma ktos moze pomysl jakim CW dysponuje ta bolonka??

www.tackleshop.nl/Mitchell_Suprema_Bolognese_Classica_T-700S-p3856.html

Oraz czy taki mlynek nie bedzie do niej za maly??

www.fishing-mart.com.pl/sklep/pl/cormoran-mini-gt-500-g2-a76-p1571-k8987.html

Pytam, bo na pierwszy rzut oka to zestawienie wydaje sie calkiem przyzwoite.

Pozdrawiam i polamania kija.

Odp: Mitchell Suprema Bolognese Classica T-700S 11/30/2011 07:16 #8395

• Pasjonat
  • admin
  • ( Admin )
  • Administrator
Ta bolonka to max 15 gram , kołowrotek hmm zajechałem w tym roku jednego kormorana więc mam mieszane uczucia, poszukaj z przełożeniem min 6,2:1
Bez Klubu
Tubertini Quadra 450 13m
Trabucco MRX-V Match Carp 13m

Odp: Mitchell Suprema Bolognese Classica T-700S 11/30/2011 13:38 #8397

• regy20
  • ( Użytkownik )
  • Ploc
Dzieki bardzo.

Tak tez czulem, choc mialem cicha nadzieje, ze bedzie inaczej. Niska masa to jednak spore ograniczenia. Takie parametry wagowe (220g) i CW (do 25g) to juz pewnnie inna polka cenowa (2000zl i wyzej). No nic trzeba szukac dalej.
A moze macie jakies pomysly na bolonke: masa do 350g, CW do 25g, wody - uciag od 3g do 20g, glebokosci od 1m do 6, bialoryb??

Pozdrawiam i polamani kija.

Odp: Mitchell Suprema Bolognese Classica T-700S 12/03/2011 23:52 #8401

• intersaks
  • ( Użytkownik )
  • Ukleja
Jakiś limit cenowy?

Odp: Mitchell Suprema Bolognese Classica T-700S 12/04/2011 08:03 #8402

• bladawiec
  • ( Użytkownik )
  • Ukleja
Zdecydowanie odradzam tak mały kołowrotek do bolonki. Kiedyś zrobiłem ten sam błąd i kupiłem taki kołowrotek spro www.fishing-mart.com.pl/sklep/pl/spro-passion-micro-605-tuff-body-g2-a76-p927-k4712.html
Co okazało się pomyłką totalną. Takie kołowrotki nadają się do podlodówki albo super delikatnego spina pstrągowego na malutkie rzeczki. Do bolonki najlepiej szukać czegoś matchowego. W tej cenie np zastanowił bym się nad takim kołowrotkiem www.fishing-mart.com.pl/sklep/pl/spro-passion-match-g2-a82-p252-k6029.html
Co do całego zestawu widzę, że zależy ci by wszystko było jak najlżejsze. Kołowrotek nie ma takiego istotnego wpływu, skupił bym się na wyważeniu samego kija. Wiadomo jak zawiesisz kołowrotek o masie 0,5 kg to odczujesz ale taki przeciętny wazy około 250-300 gramów.

pozdrawiam
tomek j
Ostatnio zmieniany: 12/05/2011 04:59 przez bladawiec.

Odp: Mitchell Suprema Bolognese Classica T-700S 12/08/2011 00:28 #8415

• regy20
  • ( Użytkownik )
  • Ploc
Szczerze to nie musi to byc super lekki zestwa bo wiadomo, ze wiaze sie to z ograniczeniami wagowymi i wytrzymalosciowymi.

Poszukiwania zawezone do 3 kijkow:

1) Mikado Kind of Magic Bolognese 700
www.bass-sklep.pl/wedka-mikado-kind-of-magic-bolognese-700.html

2) Mistrall ULTRA LIGHT Bolonka 700
allegro.pl/mistrall-ultra-light-bolonka-700-gratis-i1978592322.html

3) Trabucco Xelion Bolognese 700m/25gr.
tanie-wedkowanie.abc24.pl/default.asp?kat=38960&pro=347901

U mnie procentowo to wyglada tak: Mikado - 30% (waga i cena)
Mistrall - 36% (cena do wagi)
Trabucco - 34% (waga do ceny)
Czytalem troche pozytywnych opini o Mikado i Trabucco jednak nie wiem jak z tym Mistralem.
Prosze o jakies rady.
Pozdrawiam i polamania kija:)

Odp: Mitchell Suprema Bolognese Classica T-700S 12/09/2011 16:25 #8420

• Grzegorz
  • ( Użytkownik )
  • Ukleja
Posiadam dwie bolonki 7m trabucco spv. Jedną kupiłem trzy lata temu, a drugą w tym roku. Na wadze elektronicznej waży 293 gramy. Dla mnie kijek z wyższej półki, choć już stary i trudny do kupienia. Wygląda na delikatny, ale zapewniam, że jest w nim trochę mocy. W tym roku kupowałem koledze mistralla ultra light przez allegro też 7m i muszę przyznać, że szczerze mnie zaskoczył relacją ceny do jakości. Niewiele odbiega od trabucco, choć jest trochę mniej sztywny i minimalnie cięższy. Generalnie tego nie czuć i jest trochę bardziej mięsisty. Trzeba przyznać, że gorzej wykonany, ale to tylko design. Niestety nie łowiłem nim w praktyce, więc nie wiem jak się sprawuje, a kolega któremu kupowałem jest nowicjuszem w metodzie bolońskiej i za bardzo nie umie go ocenić. Trabucco spv stoi wyżej. Ja nimi łowię już 3 rok i moje zdanie na temat tych kijaszków jest dobre. Trzymałem w krokodylu we Wrocławiu wiele bolonek nawet z górnej półki. Trabucco spv wcale dużo nie był w tyle. Sprzedawcy również wypowiadali się o nim pozytywnie.

Odp: Mitchell Suprema Bolognese Classica T-700S 12/10/2011 04:01 #8423

• regy20
  • ( Użytkownik )
  • Ploc
Witam.
Za wszystkie rady dzekuje. Wybor padl na:
"Trabucco Xelion Bolognese 700m/25gr" oraz kolowrotek "Shimano EXAGE 3000 MRB".
Pozdrawiam i polamania kija:)

Odp: Mitchell Suprema Bolognese Classica T-700S 12/24/2011 10:45 #8491

• regy20
  • ( Użytkownik )
  • Ploc
Witam.

Niestety Trabucco Xeliona nie dorwałem i kupiłem Mistrala Ultra Light. Mimo to pierwszy wypad z nowym zestawem zaliczony.
Oto krótki opis:
Łowisko : kanał Parnicki w Szczecinie; uciąg - 4-5g; głębokość - ok. 6m; odległość łowienia - ok.30m od brzegu; wiatr - b. słaby w twarz.
Zestaw : główna - Colmic Former 0,16; przypon - Trabucco T Force 0.10; spławik 5g GutMix; przypon wleczony po dnie ze śruciną sygnalizacyjną ok. 10 cm nad dnem; haczyk Gamakatsu 16 z szerokim kolankiem.
Zanęta: Traper Gold czarna 1kg, 2xglina rzeka, 1xglina rozpraszajaca. Dodatki prażony-mielony słonecznik (łuskany) 100g, prażony-mielony słonecznik (w łupinach)200g, kolendra prażona mielona 30g. Mięso - 200 pinki kolorowej. Gliny przetarte dowilżone w dwóch proporcjach, spożywka w jednej części niedomoczona. Na początek 6 bardziej zbitych kul wielkości pomarańczy z pinką i 6 lżejszych z przewagą spożywki.
2 pierwsze godziny bez brania przy różnych kombinacjach gruntu i rozmieszczeniach obciążenia. Strzelanie z pinki i grubych białych nie przyniosło rezultatu. Honor uratował szczupak 900g, który skusił się na jednego białego.
W bebechach szczupaka znalazłem na wpół strawionego karaska z kotwiczką i jeden złoty haczyk 6. Mój był trzeci.
Brak białej ryby w kanale o tej porze roku potwierdził tylko rzucający się na wszystko szczupaczek.
Mimo wszystko sprzęcik spisał się znakomicie, zarówno bolonka jak i fenomenalnie pracujący młynek.
tak na marginesie to jako znacznika do żyłki użyłem zakupionej w Castoramie KREDY, która bez problemu przetrwała 3 godziny machania bolonką - polecam.

Pozdrawiam serdecznie i zachęcam do metody bolońskiej.
Wesołych Świąt:)
Załączniki:
  • Strona:
  • 1
Moderatorzy: Dorian, Astor, JOKER
Wygenerowano w 0.48 sekundy