Witamy, Gościu
Nazwa użytkownika Hasło: Zapamiętaj mnie
  • Strona:
  • 1

TEMAT: Odległościówki teleskopowe.

Odległościówki teleskopowe. 03/07/2010 09:21 #2283

Witam wszystkich!Chciałbym na początku opisać moją sytuację z naszą pasją wędkarską.W ostatnich trzech latach miałem przerwę w łowieniu stąd wszystkie moje początkowe posty będą dotyczyły sprzętu, który muszę uzupełnić, liczę na Waszą pomoc i fachowe doradztwo(za co z góry dziękuję). Wracają do tematu kilka lat wcześniej łowiłem odległościówką teleskopową Mikado Lexus Telematch 4.20m byłem z niej bardzo zadowolony z racji tego,że mocno popracowała nad wodą i dała mi wiele radości w postaci złowionych ryb.Obecnie ponownie rozglądam się za podobnym sprzętem.Mam na oku Shimano Catana BX Tele 4.20m 5-20g c.w. Jakie macie na jej temat opinie, bądź jaki inny sprzęt polecacie, dodam,że wole odległościówki teleskopowe.Pozdrawiam raz jeszcze.

O: Odległościówki teleskopowe. 03/07/2010 17:29 #2291

• Killer
  • ( Gość )
Mikado Lexus są dalej dostępne na Allegro tyle że w dużo przystępniejszej cenie niż kilka lat temu. Na Twoim miejscu nie szukałbym dalej , tym bardziej że jak sam twierdzisz ty też masz już pozytywne doświadczenia z tym modelem.

O:Odległościówki teleskopowe. 03/07/2010 18:04 #2292

• JOKER
  • ( Admin )
  • Administrator
Może jednak przekonasz się do odległościówek trzyczęściowych? Wędka złożona z części lepiej pracuje, obciążenie jest lepiej rozkładane, gdyż ma więcej przelotek. Z tego samego powodu rzuty są dłuższe. Skoro zaczynasz na nowo to może zafunduj sobie małą rewolucję. Cały świat łowi kijami match nieteleskopowymi.
[color=#BF0000][b]"B

O:Odległościówki teleskopowe. 03/07/2010 18:24 #2294

Może faktycznie czas na zmiany???:)....macie jakieś typy co do matchówek składowych???Na co zwracać uwagę??Mogę przeznaczyć ok.400-500 zł ale jeśli będzie coś dobrego za nieco mniej to tym bardziej:)

O:Odległościówki teleskopowe. 03/07/2010 21:08 #2297

• Qba
  • ( Użytkownik )
  • Ukleja
W tym przedziale cenowym chyba każda firma ma coś godnego polecenia np Browning. Shimano,Colmic itd. Ja radze tobie pomacać ultrafioleta w teleskopie z Mikado. Wędka warta uwagi i do tego nadal teleskop.
pozdr Qba
Jakub Paruzel 1979
  • Strona:
  • 1
Moderatorzy: Dorian, Astor, JOKER
Wygenerowano w 0.48 sekundy