Witamy, Gościu
Nazwa użytkownika Hasło: Zapamiętaj mnie
  • Strona:
  • 1

TEMAT: Ciekawe filmy

Ciekawe filmy 07/01/2010 10:44 #3952

• Biały
  • ( Użytkownik )
  • Moderator
Wiem że był temat z podobnymi filmami ale dotyczył samego łowienia tu mam kilka filmów z ciekawostkami i trikami pomagajacymi w łowieniu.

Widziałem te łączniki zyłka guma w Poznaniu i nie mogłem rozgryść co to jest.Na filmie jest pokazane jak to zrobić i co nafajniejsze 5:31 jak mieć topy z magic step bez koniecznosci kupowania topu z tym patentem:

I na koniec sposób składania matchówki z drabinką Allana Scothorne.

www.youtube.com/user/carlosaf67#p/u/2/nxzNfHiDZGA

I drugi film z tym Panem pokazuje taktyke nęcenia Anglików którzy bardzo często podzczas nęcenia dużych ryb nęcą bliżej a łapią dalej. Na filmie dobrze widać że necone jest bliżej niż koniec szczytówki a nastpenie dokładana jest dopałka do tyczki a zestaw wstawiany jest do wody na wyciagniętej tyczce daleko przed siebie.

www.youtube.com/user/carlosaf67#p/u/15/JRv3mm8GQLI
Ostatnio zmieniany: 07/01/2010 10:45 przez Biały.

O:Ciekawe filmy 07/01/2010 12:56 #3954

• Nie ma z
  • autofocus
  • ( Użytkownik )
  • Klen
19bialy napisał:

I drugi film z tym Panem pokazuje taktyke nęcenia Anglików którzy bardzo często podzczas nęcenia dużych ryb nęcą bliżej a łapią dalej. Na filmie dobrze widać że necone jest bliżej niż koniec szczytówki a nastpenie dokładana jest dopałka do tyczki a zestaw wstawiany jest do wody na wyciagniętej tyczce daleko przed siebie.

Biały, bez urazy ale Anglik dokłada dopałkę gdyż zaraz potem nęci kubkiem i w ten sposób niweluje różnicę odległości, która w zależności od zwisu wędki i ciężaru kuli w kubku może wynieść nawet z 30-40 cm. Druga sprawa to to że w łowisku mógł być spory spadek dna i wtedy tak właśnie się nęci. Przykład Kanał Piastowski, gdzie w niektórych miejscach nęci się nawet 1,5m bliżej brzegu w stosunku do końca szczytówki. Tak, że ja tu nie widzę jakiejś specjalnej taktyki nęcenia Anglików dużych ryb :)
Pozdrawiam!
autofocus
Ostatnio zmieniany: 07/01/2010 13:14 przez autofocus.

O:Ciekawe filmy 07/01/2010 13:34 #3956

• Biały
  • ( Użytkownik )
  • Moderator
Autofocus ja to wiem(zauważ że nie zadawałem pytania) ale nie wszyscy pewnie o tym wiedza wiec uznałem że warto to umieścić. Mój top do kubka jest o 30cm krótszy ale dodatkowo go usztywniłem wiec różnica miedzy zwykłym topem a topem do kubka z 300g kulka to 50cm.

"Anglik dokłada dopałkę gdyż zaraz potem nęci kubkiem i w ten sposób niweluje różnicę odległości, która w zależności od zwisu wędki i ciężaru kuli w kubku może wynieść nawet z 30-40 cm."

Tak Angol dokłada dopałkę ale jej już nie zdejmuje.

"Tak, że ja tu nie widzę jakiejś specjalnej taktyki nęcenia Anglików dużych ryb"
No ja widze. W 2007lub 2008 były mistrzostwa na jakimś kanale tez z karpiami i karasiami. Anglicy wtedy nęcili na 11,50m a łowili na 14,50m. Raison tłumaczył że chodziło o prezentacje przynety która miała czekać na ryby przypływające ze środka zbiornika.

ps."Dyletant" skąd ty takie słowa bierzesz?
Ostatnio zmieniany: 07/01/2010 13:35 przez Biały.

O:Ciekawe filmy 07/02/2010 00:05 #3961

• tOmas
  • ( Użytkownik )
  • Ukleja
W tym filmiku jest dokładniej pokazane jak zrobić łącznik guma - żyłka

O:Ciekawe filmy 10/14/2010 12:04 #4656

• Biały
  • ( Użytkownik )
  • Moderator
Ja tak kubkiem nie zanęce jak on ręką:

O:Ciekawe filmy 10/16/2010 23:10 #4664

• Biały