Witamy, Gościu
Nazwa użytkownika Hasło: Zapamiętaj mnie
  • Strona:
  • 1

TEMAT: Kombajn z układem jezdnym traper

Kombajn z układem jezdnym traper 10/04/2011 12:16 #8125

• Iwan6114
  • ( Użytkownik )
  • Ukleja
Witam jestem tyczkarzem jak wy. Zamierzam kupić nowy kombajn lecz mam problem z wyborem. Mam 2 kombajny do wyboru. Traper ten z układem jezdnym lub Robinson również z ukladem. Proszę o pomoc

Z góry dzięki Iwan6114
Ostatnio zmieniany: 10/04/2011 12:51 przez Iwan6114.

Odp: Kombajn z układem jezdnym traper 10/04/2011 12:55 #8126

• colo298
  • ( Użytkownik )
  • Ukleja
Z tego co słyszałem trapery są to super kombajny, nie do zdarcia. Mój znajomy ma zamiar zamienić swoją Rive na właśnie trapera. Tak mu się spodobał. Niestety nie znam modelu.
Za tę wiadomość podziękował(a): Iwan6114

Odp: Kombajn z układem jezdnym traper 10/04/2011 14:32 #8127

• Wayne
  • ( Użytkownik )
  • Ukleja
Witam,

W tym sezonie stałem się szczęśliwym posiadaczem kombajnu Traper Concurs, bo to zdaje się o niego Kolegom chodzi. Nie mam co prawda zbyt dużej skali porównawczej ale łowi mi się z niego świetnie, jest BARDZO STABILNY, wykonany solidnie z aluminium, śruby zacisków nie rysują nóżek. Same nóżki solidne, co miałem okazję sprawdzić podczas ciągania kombajnu na stanowisko z zamontowanym układem jezdnym. Kilka razy zaczepiłem stopą podniesionej maksymalnie nóżki o beton i kamienie, nic się na szczęście nie urwało, póki co. Sposób montażu kółek powodujący że nogi kombajnu pozostają nisko nad ziemią i powodują takie sytuacje jak wspomniałem upatruję jako jedną z niewielu wad tego sprzętu.
Regulacja wysokości siedziska daje możliwość ustawienia jej wg naszych potrzeb idealnie co do milimetra bez konieczności dokupowania kaset czy innych kombinacji. Poza tym fajny patent z wysuwaną na prawą stronę szufladą w siedzisku. Jak dla mnie mogłaby być ona trochę głębsza, powiedzmy taka, jak normalna kaseta, wtedy można by tam trzymać spokojnie np. okulary przeciwsłoneczne, nożyczki do cięcia robaków itp. Ale to kwestia indywidualnych przyzwyczajeń.
Jeśli chodzi jeszcze o kasety to drobną uwagę miałbym tylko do zatrzasków. Chodzą dość ciężko. Z drugiej strony zmniejsza to prawdopodobieństwo niekontrolowanego otwarcia.
Oczywiście solidność wykonania przekłada się na masę. Nie powiem żeby cały kombajn był lekki jak piórko ale cóż, coś za coś.
Jeśli komuś zależy żeby mieć osprzęt tej samej firmy co kombajn to wydaje mi się, że jego ceny są do przełknięcia choć oczywiście można znaleźć coś tańszego. Jako wadę osprzętu traperorowskiego moim zdaniem trzeba wymienić śruby, które niestety katują nogi kombajnów.
Podsumowując, gdybym jeszcze raz miał kupować kombajn, mając te doświadczenia, które mam z Concurs’em i za podobne pieniądze wziąłbym go z całą pewnością.

Odp: Kombajn z układem jezdnym traper 10/05/2011 11:31 #8128

• hipeq
  • ( Użytkownik )
  • Ukleja
Witam , cały sezon łowie siedząc na tym kombajnie i zgadzam się z przedmówcą . Bardzo stabilny , duży, wygodny co przekłada się na wagę. System transportowy to pięta Achillesowa tego kosza , często czepiają się tylne nogi trawy itd. - to wina umieszczenia kół (aby było jasne mimo tej wady nic się nie uszkodziło). Ogromnym plusem tej konstrukcji jest jej cena a dokupienie kaset to mały koszt - więc osobiście polecam , sam jestem bardzo zadowolony.
pozdrawiam
-=[i]S

Odp: Kombajn z układem jezdnym traper 10/05/2011 11:45 #8129

• Rudy
  • ( Użytkownik )
  • Ukleja
Osobiscie na twoim miejscu nie zawracalbym sobie glowy robinsonem. Traper jest duzo lepsza firma i ten kombajn jest duzo lepszy. Oryginalne akcesoria, kasety, fajki sa naprewde w dobrej cenie. Jezeli moglbys ttoche dozbierac to polecam sensas panier matcha 700. Jest to model z tej samej fabryki. Rozni sie tylko ukladem jezdnym, lepszymi srubami i tym ze nie jest podnoszomy. Za 2000 zl masz kosz z pelnym osprzetem. Jedyne co trzeba dokupic to jedna fajke i grzebienie. Jak wezmiesz tapera to jednak troche kasy pojdzie na balkon, polke uchwyty fajki etc. Wyjdzie cena zblizona lub nawet wieksza od sensasa.
Krzysztof Zaborski, Krakow, kolo Garnizonowe
Maver Apocalypse 13m
Sensas Carp'x 50
Sensas Panier Match 700
  • Strona:
  • 1
Moderatorzy: Dorian, Astor, JOKER
Wygenerowano w 0.41 sekundy