Witamy, Gościu
Nazwa użytkownika Hasło: Zapamiętaj mnie
  • Strona:
  • 1

TEMAT: Zegarek wędkarski Casio AW82D7

Zegarek wędkarski Casio AW82D7 11/24/2011 20:45 #8368

• phelps88
  • ( Użytkownik )
  • Ukleja
Witam, zakupiłem ostatnio w/w zegarek i mam problem z ustawieniem długości geograficznej, stopni i faz księżyca. Czy ma ktoś może pojęcie jakie parametry trzeba ustawić żeby zegarek dobrze wskazywał brania??? Pozdrawiam i czekam na wskazówki :)
Załączniki:

Odp: Zegarek wędkarski Casio AW82D7 11/25/2011 23:49 #8376

• polamania kija:)
  • regy20
  • ( Użytkownik )
  • Ploc
Witam.
Nie jest to proste ale tez nie niewykonalne.
Stan dokladnie na skrzyzowaniu poludnika Greenwich z kolem wielkim, tak aby ksiezyc w pierszej kwadrze oswietlal dokladnie twoje lewe lico. Nastepnie, nie za szybko ale pewnie obroc sie przez lewe ramie, kierujac tarcze zegarka na "Wielka Niedzwiedzice" - opcje powinny zaczac "wariowac". Teraz tylko pozostanie Ci czekac az w azymucie Twojego zegarka spotka sie sygnal z 12 satelitow okoloziemskich i masz po problemie.
Tez mialem z tym klopot ale teraz na branie naprawde nie musze dlugo czekac.
Pozdrawiam i polamania kija:)

Odp: Zegarek wędkarski Casio AW82D7 11/27/2011 16:02 #8379

• phelps88
  • ( Użytkownik )
  • Ukleja
Super!!! Dzięki za bardzo wyczerpującą i mądrą odpowiedź!!! P.s tam też byłeś taki mądry????

Odp: Zegarek wędkarski Casio AW82D7 12/18/2011 01:09 #8466

• JOKER
  • ( Admin )
  • Administrator
Wiem, że to brzydko się z kogoś nabijać, ale Regy... masz u mnie piwo ;)
Phelps oczywiście zdajesz sobie sprawę z tego, że te kalendarze brań, czy to w zegarku, czy w Wiadomościach Wędkarskich, to podpucha tak samo wiarygodna jak horoskopy w babskich gazetach? Zegarek z czymś takim to owszem ciekawy bajer i tylko tak warto na to patrzeć. Poszukałem w sieci haseł "Casio AW82D7 manual/instrukcja" i nie ma. Skoro samemu się nie da to może podejdź do sklepu firmowego Casio, albo chociaż pierwszego większego zegarmistrza (z elektroniką oczywiście).
[color=#BF0000][b]"B

Odp: Zegarek wędkarski Casio AW82D7 12/18/2011 20:27 #8472

• gabrowning
  • ( Użytkownik )
  • Ukleja
casio.zegarki-mr.pl/images/extranet/1053.zalacznik.doc
zobacz tu coś podobnego do twojego sikora.
  • Strona:
  • 1
Moderatorzy: Dorian, Astor, JOKER
Wygenerowano w 0.56 sekundy