Witamy, Gościu
Nazwa użytkownika Hasło: Zapamiętaj mnie
  • Strona:
  • 1

TEMAT: Niecodzienne zdarzenie

Niecodzienne zdarzenie 07/03/2011 21:31 #7762

• Nie ma z
  • autofocus
  • ( Użytkownik )
  • Klen
Dziś gdy łowiłem nad Iną na tyczkę, siatkę z rybami zaatakował mi kilku kilogramowy szczupak. Wczepił się zębami i obracał wokół własnej osi jak mały aligator. Efekt był taki, że rozerwał siatkę i uwolnił sobie niezłą kolację. Byłem tak zaskoczony, że na kilkanaście sekund osłupiałem z kocią mordą :)
Pozdrawiam!
autofocus

Re: Niecodzienne zdarzenie 07/04/2011 07:50 #7764

• Pasjonat
  • admin
  • ( Admin )
  • Administrator
No faktycznie musiał być zdesperowany :). Ja miałem przypadek z piżmakiem, że po całonocnym łowieniu z pomostu powyciągał mi większość ryb z siatki i ku mojemu zdziwieniu siatka była prawie pusta
Bez Klubu
Tubertini Quadra 450 13m
Trabucco MRX-V Match Carp 13m

Re: Niecodzienne zdarzenie 07/04/2011 09:27 #7765

• ŁYSY
  • ( Użytkownik )
  • Ploc
Witam. Mnie taka sytuacja nie dziwi. Miałem już podobne 2 przypadki, choć nie tak drastyczne, bo szczupłe nie dały rady przegryźć siatki. A w jednym przypadku, na starorzeczu Narwi szcupaczek tak wgryzł się w materiał, że wyjąłem go wiszącego wraz z siatką - nawet wymiarowy był -:). Pozdrawiam.

Re: Niecodzienne zdarzenie 07/04/2011 10:16 #7766

• dyjes
  • ( Użytkownik )
  • Ukleja
admin napisał:
No faktycznie musiał być zdesperowany :). Ja miałem przypadek z piżmakiem, że po całonocnym łowieniu z pomostu powyciągał mi większość ryb z siatki i ku mojemu zdziwieniu siatka była prawie pusta

Piżmaki są roślinożerne więc to na pewno nie jego sprawka!!.. być może była to norka amerykańska?! Norki jako uciekinierki z hodowli często zasiedlają brzegi rzek. Te jak najbardziej rybki lubią. :)
Pozdrawiam

Re: Niecodzienne zdarzenie 07/04/2011 13:54 #7770

• Nie ma z
  • autofocus
  • ( Użytkownik )
  • Klen
ŁYSY napisał:
Miałem już podobne 2 przypadki, choć nie tak drastyczne, bo szczupłe nie dały rady przegryźć siatki.

Ja do rekreacyjnego łowienia używam tej zwykłej rzadkiej siatki starego typu, która nie jest już najnowsza, stąd szczupak z łatwością sobie z nią poradził.
Pozdrawiam!
autofocus

Re: Niecodzienne zdarzenie 07/04/2011 14:46 #7772

• ŁYSY
  • ( Użytkownik )
  • Ploc
Ten szczupły co go wyjąłem wgryzł się w siatkę którą wygrałem na zawodach w czasach juniorskich, czyli sporo lat temu -(:. Nie wiem z czego jest wykonana ale haczyka za skarby świata nie da się wyjąć z tych sznureczków, no i drapieżnik miał problem jak uwolnić ząbki. Drugi przypadek to już normalna siatka zawodnicza Trapera - z racji na jej konstrukcję i użyty materiał podejrzewam, że szczupaka zwabił ruch ryb w siatce niż ich widok. Pozdrawiam.
  • Strona:
  • 1
Moderatorzy: Dorian, Astor, JOKER
Wygenerowano w 0.34 sekundy