Witamy, Gościu
Nazwa użytkownika Hasło: Zapamiętaj mnie
  • Strona:
  • 1

TEMAT: Narty - proszę o poradę

Narty - proszę o poradę 01/18/2010 10:46 #736

• Nie ma z
  • autofocus
  • ( Użytkownik )
  • Klen
Przepraszam za offtop, ale mam problem. Może ktoś będzie mógł coś polecić?
Proszę o poradę. Chciałbym się wybrać na narty z trójką dzieci i poszukuje jakiegoś taniego stoku (może być z samymi orczykami z łatwą, ale nie za krótką) nartostradą i jakąś szkółką narciarską (na snowbord też)? Jedno z dzieci będzie się dopiero uczyć. Nie musi to być wypasiony stok. Miło by było aby nie było tam tłoku. Szukamy też niedrogiej kwatery prywatnej (do 50pln/os a najlepiej tańszą) gdzieś niedaleko trasy. Będziemy samochodem więc możemy ew. podjechać. Jesteśmy ze Szczecina. W tamtym roku byliśmy w Piwnicznej na Rytrze i Łysej Polanie. Elegancko, ale trochę daleko od nas. Wolelibyśmy gdzieś bliżej. Z góry dziękuję za pomoc!

PS Temat do usunięcia po ew. załatwieniu
Pozdrawiam!
autofocus

O:Narty - proszę o poradę 01/21/2010 18:00 #821

• Okr
  • Czapel
  • ( Użytkownik )
  • Ukleja
Nikt nie pisze, w takim razie zapraszam Piotrze w Góry Świętokrzyskie. Kilkanaście km oddalony od Kielc nowoczesny ośrodek narciarski w miejscowości Niestachów, myślę że spełni Twoje oczekiwania o to link: www.niestachow.pl/index.php
lub, również w świętokrzyskim nieopodal Ostrowca Świętokrzyskiego, miejscowość Bałtów-znana w większości Polski z Parku Jurajskiego i Dinozaurów oferuje stoki narciarskie, różne atrakcje i dobrą zabawę oto link:
www.szwajcariabaltowska.pl/index.php
W tym regionie Polski, lepszych warunków do jazdy na nartach chyba nie znajdziesz, aaa i poza tym w samych Kielcach znajduje się jeszcze stroma górka też podaję link:
www.skiforum.pl/showthread.php?t=7764
Także jest w czym przebierać i promować świętokrzyskie. Jak mawiają ludzie "świętokrzyskie ponad wszystkie" pozdrawiam serdecznie Kuba :)
[b]Pasji nie trzeba t

O:Narty - proszę o poradę 01/21/2010 21:35 #824

• Nie ma z
  • autofocus
  • ( Użytkownik )
  • Klen
Dzięki Czapel! Miejsca wyglądają bardzo atrakcyjnie, jednak szukam czegoś bliżej. Może coś w okolicach Jeleniej Góry, na granicy z Czechami ktoś by polecił? Chciałbym zminimalizować dojazd. Jadę z dzieciakami a wiecie jak to jest... :blink: Nie mnie jednak bardzo dziękuje za odzew!
Pozdrawiam!
autofocus

O:Narty - proszę o poradę 01/22/2010 20:48 #858

• mk1977
  • ( Użytkownik )
  • Ukleja
Ja polecam Zieleniec w kotlinie Kłodzkiej. Sam byłem tam w tym tygodniu. Do dyspozycji ponad 20 wyciągów trasy zróżnicowane od bardzo prostych do już dosyć wymagających o max długości zjazdu 900 metrów. Dużym plusem jest możliwość kupienia jednego karnetu na wszystkie wyciągi w cenie 75 zł za dzień lub tańszych biletów na godziny lub ilość zjazdów. Ogólnie proponuje zapoznać się z tą stroną.
www.zieleniec.pl/
Parkingi blisko wyciągów i do tego bezpłatne, wypożyczalnie też blisko, za komplet buty + narty płaciłem 30 zł. Ludzi tak sobie dużych kolejek nie było. Mnie osobiście podobało się bardzo i jeżeli tylko finanse pozwolą na pewno jeszcze raz w tym sezonie się tam wybiorę

O:Narty - proszę o poradę 01/22/2010 21:55 #863

• Nie ma z
  • autofocus
  • ( Użytkownik )
  • Klen
Dzięki! Właśnie czegoś takiego szukam. Lokalizacja idealna. Pytanie jeszcze o noclegi. jak z kwaterami, hotelami lub jakimiś schroniskami? Wiesz coś może na ten temat?
Pozdrawiam!
autofocus

O:Narty - proszę o poradę 01/23/2010 01:34 #873

• mk1977
  • ( Użytkownik )
  • Ukleja
Tu niestety nie jestem ci w stanie pomóc bo ja byłem jeden dzień. Przyjechałem o 11 do 17 jeździliśmy i do domu. Ja mam niecałe 200 km to mogłem sobie pozwolić na taki manewr, ale znalazłem coś takiego www.zieleniec.pl/wolne.php adresów trochę jest tylko dzwonić i próbować
Ostatnio zmieniany: 01/23/2010 01:43 przez mk1977.

O:Narty - proszę o poradę 01/23/2010 01:53 #874

• Nie ma z
  • autofocus
  • ( Użytkownik )
  • Klen
Dzięki! Jutro obdzwonię. Mam nadzieję, że coś znajdę i wyjazd dojdzie do skutku.

Ten Zieleniec jest ostatnio na tapecie w związku z przesłuchaniem Zbigniewa Clebowskiego w komisji Afery Hazardowej. Są jakieś zarzutu do Chlebowskiego oraz brata Ministra Sportu Drzewieckiego o niejasnych interesach przy inwestycjach w Zieleńcu.
Pozdrawiam!
autofocus
Ostatnio zmieniany: 01/23/2010 03:33 przez autofocus.

O:Narty - proszę o poradę 02/07/2010 17:59 #1630

• Nie ma z
  • autofocus
  • ( Użytkownik )
  • Klen
mk1977, jeszcze raz dzięki za cynk! Byliśmy w tym Zieleńcu. Droga ode mnie to 7,5h. Ciekawa miejscowość, sporo stoków. Dużo się dzieło. Można ją porównać do letnich Międzyzdrojów. Ruch spory, ale nie dokuczliwy. Z pośród tylu stoków, każdy znalazł coś dla siebie. Liczba około 20-stu wypożyczalni nart mówi sama za siebie! Ceny dość przystępne. Najtaniej wychodziły jazdy nocne. Najczęściej jeździliśmy na Mieszko (30pln ulgowe od 16-21:30) albo na kanapie czwórce "Gryglówka" (37pln ulgowy do 22:00), tej co się krzyżowała z tą pomarańczową, podgrzewaną z Winterpool Sobiesiaka. W przyszłym roku wracamy tam na dłużej :)

Pozdrawiam!
autofocus
Ostatnio zmieniany: 02/07/2010 18:24 przez autofocus.

O:Narty - proszę o poradę 02/07/2010 18:58 #1634

Gratuluję Piotrze takich Stenmarków w domu. Jesteś SUPER OJCIEC.
  • Strona:
  • 1
Moderatorzy: Dorian, Astor, JOKER
Wygenerowano w 0.46 sekundy