Witamy, Gościu
Nazwa użytkownika Hasło: Zapamiętaj mnie
  • Strona:
  • 1
  • 2

TEMAT: Wędkarz wyczynowy.

Wędkarz wyczynowy. 01/15/2010 22:40 #645

Zapraszam do dyskusji, czy wyczynowcem jest sie juz łowiac tyką na zawodach w kole ,czy dopiero w gp pl? ciekawia mnie wasze opinie pozdrawiam.

O: Wędkarz wyczynowy. 01/16/2010 00:34 #653

• romek
  • ( Użytkownik )
  • Ukleja
bycie wyczynowcem to chyba nie tylko start w zawodach, ale też chyba odpowiednie myślenia - np. Złów i wypuść

O:Wędkarz wyczynowy. 01/16/2010 00:40 #654

• Jacek
  • ( Użytkownik )
  • Ploc
Rany na to samo pytanie odpowiadałem na wyczyn.fora.Wcale nie będę orginalny po prostu skopiuję moją odp.gdyż zdanie mi się nie zmieniło przez te parę minut cyt;"Według mnie słowo sportowiec zamieniono w wędkarstwie na słowo wyczynowiec.Gdyż w sporcie w ślad za sukcesami idą jakieś pieniądze,a w wyczynowym wędkarstwie same straty.Wyczyn w wędkarstwie kojarzy mi się z maniakiem ,który bez względu na koszty startuje w zawodach nie ważne jakiej rangi.Startuje oczywiście po to aby wygrać ,lecz nie zawsze to możliwe ,ale "w miarę jedzenia rośnie apetyt".Tu nie chodzi czy ma sprzęt np.wypasiona riva+ tyka sensas z całym osprzętem. Tu chodzi o rywalizację i napędzanie adrenaliny ,która nas wciąga jak narkotyk.Mam u siebie w klubie kilku naprawdę znanych kiedyś WYCZYNOWCÓW tj.Krzysztof Burak,Stefan Piątkowski.Bogdan Latoszek,Wiesław Deputat.To jest legenda cyklu GPP.Oni twierdzą ,że już się nie zajmują wyczynem łowią tylko rekreacyjnie.Z stąd mój wniosek iż wyczyn kojarzy się ściśle z zawodami ,a nie ze sprzętem czy wiedzą.Przecież oni wiedzę nadal mają i uwierzcie mi sprzęt również ,a wyczynowcami się sami nie nazywają"

O:Wędkarz wyczynowy. 01/16/2010 01:32 #656

• Cz
  • Astor
  • ( Admin )
  • Moderator
krzysiek okreg bielsko napisał:
Zapraszam do dyskusji, czy wyczynowcem jest sie juz łowiac tyką na zawodach w kole ,czy dopiero w gp pl? ciekawia mnie wasze opinie pozdrawiam.

Tak naprawę nie rozumiem, po co to samo pytanie kolega zadaje na 2 różnych forach ??
[center][color=#800000][b]Grzesiek, Okr

O:Wędkarz wyczynowy. 01/16/2010 01:34 #657

• Piotr
  • Malorski
  • ( Użytkownik )
  • Moderator
Po za tym wyczynowiec to nie tylko tyczka, trzeba byc wszechstronnym liczy się też bat uklejowka, match itd. A to czy to są zawody w kole czy MŚ to nie ważne, bo np. jakiś zawodnik który stratuje w GPP, a nagel wystaruje w jakiś zawodach swojego koła to już nie jest wyczynowcem ? ...
Piot Malik
WWKS Casus Toru

O:Wędkarz wyczynowy. 01/17/2010 15:17 #702

• roach
  • ( Gość )
Czasem jak widzę takie pytania to myślę czy ludzie są na takich forach by pomóc, dowiedzieć się czegoś czy po to by się lepiej poczuć i nazwać wyczynowcem?
Dajmy na to jesteś wyczynowcem i co z tego wynika?

O:Wędkarz wyczynowy. 01/17/2010 16:38 #705

roach napisał:
Czasem jak widzę takie pytania to myślę czy ludzie są na takich forach by pomóc, dowiedzieć się czegoś czy po to by się lepiej poczuć i nazwać wyczynowcem?
Dajmy na to jesteś wyczynowcem i co z tego wynika?

kolego a gdzie pytam czy Ja jestem wyczynowcem??????????

O:Wędkarz wyczynowy. 01/17/2010 17:08 #708

• roach
  • ( Gość )
Dobra napisze inaczej i kończę temat.
Nic nie da raczej nikomu nazwanie się wyczynowcem to tylko teoria i nic więcej
Uważam że tworzenie takich tematów jest całkowicie niepotrzebne w niczym nie pomagające

Dziekuje i pozdrawiam
Ostatnio zmieniany: 01/17/2010 17:26 przez .

O:Wędkarz wyczynowy. 01/17/2010 17:16 #709

HE dobre ale jaka to przenosnia ? to nie metafora tylko temat do dyskusji.

O:Wędkarz wyczynowy. 01/17/2010 17:31 #710

• Nie ma z
  • autofocus
  • ( Użytkownik )
  • Klen
krzysiek okreg bielsko napisał:

Panowie, pytanie jak pytanie. Każdy ma prawo zadać takie pytanie na jakie ma ochotę. Po to jest forum. Co ma do tego wyczyn.fora.pl? Nie róbcie chlewu, bo przez takie uwagi ludzie przestają pisać w ogóle!

Ja odpowiem tak - wyczynowcem jesteś kiedy czujesz, że jesteś. Jak pisał Paulo Coello "Jesteś tym, czym wierzysz, że jesteś"
Poziom umiejętności odgrywa tu drugorzędną rolę gdyż one przyjdą z czasem. Chodzi o sposób myślenia, o mentalność.
W praktyce oznacza to podporządkowanie swojego całego życia pasji, której się oddajesz. To również dążenie do podniesienia swoich umiejętności jak i profesjonalne podejście do sprzętu. Mam tu na myśli przynajmniej minimalne standardy. Niech już sobie używa nawet tych wiader budowlanych i trzyma zestawy w pudełkach po butach, ale niech przynajmniej nie siedzi na wiaderku na zawodach :lol: Wszystko oczywiście w miarę możliwości finansowych ;)
To chęć treningów, startów w zawodach, rywalizacji z innymi. Tu można postawić sobie pytanie czy dla korzyści finansowych czy dla podniesienia swoich umiejętności? Ja uważam, że jedno i drugie, gdyż niby dlaczego ktoś nie ma zbierać owoców z dziedziny, której poświęcił tyle serca, czasu i pieniędzy?
Wreszcie wyczynowiec to w czystej postaci zawodowiec. Osoba, której pracą jest uprawianie danego sportu, posiadająca swoich sponsorów i oddająca się tyle swojej pasji, co my przerzucając jakieś dechy w zakładzie :( Tu w przeciwieństwie do wyczynowca w sferze mentalnej umiejętności odgrywają pierwszorzędną rolę, gdyż jeśli ktoś kto płaci to oczekuje wyników.
Pozdrawiam!
autofocus
Ostatnio zmieniany: 01/17/2010 17:36 przez autofocus.
  • Strona:
  • 1
  • 2
Moderatorzy: Dorian, Astor, JOKER
Wygenerowano w 0.58 sekundy