Witamy, Gościu
Nazwa użytkownika Hasło: Zapamiętaj mnie
  • Strona:
  • 1

TEMAT: Wyczynowiec Louis de Funes

Wyczynowiec Louis de Funes 02/25/2011 22:30 #6220

• Pasjonat
  • admin
  • ( Admin )
  • Administrator
Panowie i panie uczcie się!!!

Bez Klubu
Tubertini Quadra 450 13m
Trabucco MRX-V Match Carp 13m

O:Wyczynowiec Louis de Funes 02/25/2011 23:23 #6222

• szuler666
  • ( Użytkownik )
  • Ukleja
:laugh: :laugh: :laugh: :laugh:

O:Wyczynowiec Louis de Funes 02/25/2011 23:29 #6223

• rolfo
  • ( Użytkownik )
  • Ukleja
doskonałość.tego jeszcze nie było.niesamowite.orginalne a zarazem prawdziwe.super.

O:Wyczynowiec Louis de Funes 02/26/2011 08:51 #6225

• koper
  • ( Użytkownik )
  • Ukleja
precyzja, finezja, prowokacja, sukces :laugh: :laugh: :laugh: super filmik :) :)

O:Wyczynowiec Louis de Funes 02/26/2011 09:54 #6226

• okr
  • B_R_U_N_O
  • ( Użytkownik )
  • Ukleja
..a to teraz już wiem, skąd wzięła się rada, bodajże jednego z juniorów z zawodów GPP, by na kanale Dwory tupać w pomost.. hahahahahahahaa.......

O:Wyczynowiec Louis de Funes 02/26/2011 13:36 #6230

• Lukasz W
  • ( Użytkownik )
  • Ukleja
Spławik rewelacja :D guzik i zapałka... oraz najwyższej jakości węglowy bat hahah...

O:Wyczynowiec Louis de Funes 02/26/2011 19:11 #6241

• Przemol7
  • ( Użytkownik )
  • Ploc
Łowienie ryb przez Louisa de Funes jest kwestią komediowego scenariusza, ale zwróćcie uwagę na organizację zawodów. Data premiery filmu, to 23.04.1958, czyli pewnie większości z nas nie było jeszcze na świecie, nie mówiąc już o zawodniczym połowie ryb. Ja na pierwszych zawodach z Koła byłem w 1979 roku (21 lat później), ale tak zorganizowanych zawodów jak na filmie i takiej techniki połowu nie widziałem jeszcze długo w moim otoczeniu. Zwróćcie uwagę, że wszyscy mają wędki bez kołowrotka (przeważnie bambusowe baty), a widać tam też kosze do siedzenia, kuwetki na zanęty, podbieraki, parasole, a niektórzy mają przygotowane zapasowe wędki. Ta scena oparta jest na jakimś scenariuszu, ale bez problemu można sobie wyobrazić jak w połowie ubiegłego wieku wyglądały prawdziwe zawody spławikowe we Francji. Wiemy zatem dlaczego kiedyś Francuzi dominowali w Europie, zresztą w ubiegłym wieku dużo łatwiej było wygrywać zawody i to prawie w każdej dziedzinie sportu ze względu na zaplecze techniczne (sprzęt, laboratoria, niewykrywalny doping) i co za tym idzie ze względu na ilość kasy na przygotowanie do zawodów sportowych. Obecnie bez indywidualnych umiejętności, czyli bez talentu trudno o regularną powtarzalność sukcesu w spławiku, więc tym, którzy to potrafią należy się wielki szacun, a ich nazwiska w Polsce i na świecie przecież wszyscy znamy. Wiem, że dla wędkarzy urodzonych pod koniec XX wieku może być to niezrozumiałe bo interesujące Was informacje można zdobyć w ciągu kilku godzin, a potrzebny sprzęt kupuje się w sklepie stacjonarnym lub wirtualnym, ale kiedyś sprzęt i wiedzę (książki, gazety) trzeba było najpierw załatwić lub skombinować, a dopiero później poszukać pieniądze na finalizację zakupu. W tamtych czasach sprzęt robił większą różnicę ;) .
Przemo 1969 Pozna

O:Wyczynowiec Louis de Funes 02/26/2011 20:08 #6245

• matiloch
  • ( Użytkownik )
  • Ukleja
Filmik super !

Zna ktoś może jakieś stronki z filmami tego typu ? Chodzi mi o filmy z zawodów (te stare)...
Ewentualnie jakieś linki z you-tube :D

Pozdro

O:Wyczynowiec Louis de Funes 02/26/2011 21:34 #6246

• mefju92
  • ( Użytkownik )
  • Ukleja
Haha dobre :) W szczególności końcówka jak dumny wędkarz na koszu podnosi rybę, a ta po chwili wypada mu z rąk i wpada do wody :D
Shakespeare Xcede Power 11m.
Robinson Compact SX
  • Strona:
  • 1
Moderatorzy: Dorian, Astor, JOKER
Wygenerowano w 0.64 sekundy