Witamy, Gościu
Nazwa użytkownika Hasło: Zapamiętaj mnie
  • Strona:
  • 1
  • 2

TEMAT: Samochód dla zawodnika

Samochód dla zawodnika 06/07/2010 00:22 #3529

• Nie ma z
  • autofocus
  • ( Użytkownik )
  • Klen
O ile pamiętam była na forum dyskusja na temat jaki wybrać samochód z przeznaczeniem na wędkarstwo??? Dyskutowali JOKER z Darkiem Ciechańskim o Hondach, Fordach itp.. Nie mogę znaleźć a chciałbym dorzucić coś ze swojego doświadczenia. Jak ktoś pamięta to proszę o link, a jak się znajdzie to proszę moderatora o usunięcie pytania.
Pozdrawiam!
autofocus
Ostatnio zmieniany: 06/07/2010 07:33 przez autofocus.

O:Samochód dla zawodnika 06/07/2010 00:58 #3530

• Biały
  • ( Użytkownik )
  • Moderator
Był ale nie na tym forum.
Ja mam mazde 6 i nie polecam mały przeswit a w wersji sedan kosz sie nie zmiesci ani do bagażnika ani do przodu.
Kangos dobry ale tyczka bedzie jechac z przudu oparta o siedzenie.
Ostatnio zmieniany: 06/07/2010 02:30 przez JOKER.

O:Samochód dla zawodnika 06/07/2010 01:40 #3534

• JOKER
  • ( Admin )
  • Administrator
LINK

dyskusja była na wyczynie.
[color=#BF0000][b]"B
Ostatnio zmieniany: 06/08/2010 08:43 przez Astor.

O:Samochód dla zawodnika 06/07/2010 02:16 #3537

• Nie ma z
  • autofocus
  • ( Użytkownik )
  • Klen
No właśnie pamiętam, że coś było..na wyczynie..hm nie skorzystam (zbyt nerwowy jestem :lol:) Jeżeli można to proszę o przerobienie tematu postu na stosowny i umożliwienie dyskusji? Chciałbym się podzielić swoimi spostrzeżeniami. Ostatnio kupiłem fajne, choć nietypowe, autko które wyśmienicie sprawdza się do transportu sprzętu wyczynowego. Jutro zrobię fotki jak sobie radzi z załadunkiem w praktyce i opiszę zalety. Wad brak :laugh:
Pozdrawiam!
autofocus
Ostatnio zmieniany: 06/07/2010 02:33 przez autofocus.

O:Samochód dla zawodnika 06/08/2010 00:23 #3544

• bodzar
  • ( Użytkownik )
  • Ukleja
Witam.Ja polecam VW Cady ,pojemny bagażnik,a jak dodatkowo jest "służbowy" to bajka bo ma największą zalete"darmowe paliwo" :laugh: :laugh: :)

O:Samochód dla zawodnika 06/08/2010 07:07 #3545

• Pasjonat
  • admin
  • ( Admin )
  • Administrator
bodzar napisał:
Witam.Ja polecam VW Cady ,pojemny bagażnik,a jak dodatkowo jest "służbowy" to bajka bo ma największą zalete"darmowe paliwo" :laugh: :laugh: :)

Oczywiście , że najlepszy jest typu VAN- półciężarowy, ale nie każdy może takiego mieć. Miałem Combi Audi A4, wędki wchodziły na długość, ale załadunek kombajnu i reszty sprzętu powodował problemy. Obecnie Mitsubishi Space Star jak nazwa wskazuje- Gwiazda przestrzeni. Wyższy , szerokie drzwi tylne, ale trochę za krótki - pokrowiec służy mi jako podłokietnik ( :) ) i na przyszłość będę się przymierzał do takich aut jak Opel Zafira, VW Caddy Life lub Maxi Life albo VW Touran. Po wyrzuceniu 3 rzędu foteli mnóstwo miejsca z tyłu i długość odpowiednia pozwalająca na transport wędek. Cenowo według rocznika najtaniej wyjdzie Caddy i tu do wyboru mamy 2 rodzaje otwierania tylnej klapy. Mówię oczywiście o autach używanych
Bez Klubu
Tubertini Quadra 450 13m
Trabucco MRX-V Match Carp 13m

O:Samochód dla zawodnika 06/08/2010 23:53 #3571

• Nie ma z
  • autofocus
  • ( Użytkownik )
  • Klen
Ja gorąco polecam dość nietypowy jak na Polskę samochód Van Hyundai Trajet:

Prezentowana wersja to dwulitrowy, benzynowy silnik o mocy 140 KM i wadze 1800kg. Rocznik 2004 z pierwszą rejestracją w Niemczech w czerwcu 2005r, przebieg 108 tyś km. W wyposażeniu ma: dwustrefową klimatyzację (klimatronic), ABS, elektryczne szyby i lusterka, podgrzewane przednie fotele, autoalarm, imobilaizer, skórzane fotele, przyciemniane szyby, regulowana wysokość kierownicy i przednich foteli, halogeny przeciwmgielne, 4 poduszki. Dlaczego akurat te auto? Z trzech powodów. Pierwszy to CENA. Ten lekko bity zakupiony za 20'500 PLN. Po opłatach celnych i naprawie, za całość wyszło 25'000 PLN i właśnie w takiej cenie można kupić go w Polsce w wersji bezwypadkowej (inna sprawa w jakim stanie). Silnik benzynowy celowo, gdyż przeznaczony pod gazową instalację sekwencyjną (cena 3'300 PLN). Za inne vany np. VW Sharan musielibyśmy dać w tym roczniku ok 40'000 PLN bez instalacji gazowej. Znacznie mniej, ale i tak o kilka tysięcy drożej niż za Trajeta, za Galaxy lub Seata Alhambrę. Podobne gabarytowo Chryslery Voyagery też nie są najtańsze. Drugi powód to przestrzeń. W tym samochodzie jest ona wyjątkowa. Ja wiem, że najlepiej kupić busa i z głowy, ale pamiętajmy, że mamy caly czas do czynienia z autem osobowym. Dla mnie to ważne gdyż mam dużą rodzinę i na codzień nie wożę ziemniaków. A trzeci powód to komfort za nieduże pieniądze. To bardzo dobrze zamortyzowane i wyposażone auto! Do obejżenia jakie możliwości zapakunkowe ma ten samochód zapraszam do galerii pod linkiem wklejonym poniżej. Pod zdjęciami są szczgółowe opisy pod kontem tego tematu:

picasaweb.google.pl/stefiman1/Hyundai#

Edit: Dodam, że samochód przy mieszanej jeździe nie przekraczając 120km/h spalił 8,2 l benzyny 95. Spodziewam się, że gazu spali ok 10 l. co przy obecnych cenach dało by 21 pln za 100 km jazdy. Jak podzielimy to na spółkę z kumplem to po prostu śmieszne pieniądze :)

Edit: I jeszcze może jak się jeździ. Jak na tą wagę 1'800 kg bardzo dynamiczny. Czuć spory zapas mocy. Bardzo też sterowny. Hamulce mogłyby być mocniejsze i mógłby być bardziej wyciszony. Do 120 km/h jest ok. Powyżej staje się głośnieszy, ale da się przeżyć.
Pozdrawiam!
autofocus
Ostatnio zmieniany: 06/09/2010 12:03 przez autofocus.

O:Samochód dla zawodnika 06/10/2010 07:43 #3608

• Jacek
  • ( Użytkownik )
  • Ploc
Widziałem samochód Piotra na rybki na żywo fajny i pakowny, przestrzenny.Mało brakło ,a mieli byśmy opis jak przestawia się znaki drogowe ;) :woohoo:

Teraz powinieneś zmienić nik na forum z autofokus na Van Hyundai Trajet: ;) ;)

O:Samochód dla zawodnika 06/10/2010 11:42 #3615

• Nie ma z
  • autofocus
  • ( Użytkownik )
  • Klen
Jacek napisał:
Mało brakło ,a mieli byśmy opis jak przestawia się znaki drogowe ;) :woohoo:

;)

A jakie zrobiliście miny jak jechałem w ten znak :laugh:
Pozdrawiam!
autofocus

O:Samochód dla zawodnika 06/10/2010 12:25 #3618

• mpakos
  • ( Użytkownik )
  • Ukleja
Podzielę się także swoimi doświadczeniami.

Jestem posiadaczem Skody Octavii II w budzie Liftback (wygląda jak sedan ale tylna klapa się podnosi razem z szybą).

Bagażnik na luziku mieści kombajn Behra, dużą torbę Mavera wypakowaną po brzegi (Crayal), torbę z siatką i supportami do kombajnu oraz zestaw wiader (złożonych razem) i jest jeszcze miejsce na jakieś mniejsze rzeczy.

Pokrowiec z tyczkami mieści się na przednim siedzeniu lub tylnej kanapie po przekątnej.
Ja zastosowałem jednak inne rozwiązanie - zakupiłem boxa na dach, gdzie ładuję pokrowiec z tyczką i pokrowiec z odległościówkami. Super wygoda, brak zagrożeń, że czymś się przygniecie.

Jeżeli chodzi o jej mobilność w "gorszym" terenie to nie miałem większych problemów z wjechaniem i wyjazdem z różnych łowisk.
skoda_m.jpg
Pozdrawiam
Micha
Ostatnio zmieniany: 06/10/2010 12:26 przez mpakos.
  • Strona:
  • 1
  • 2
Moderatorzy: Dorian, Astor, JOKER
Wygenerowano w 0.47 sekundy