Witamy, Gościu
Nazwa użytkownika Hasło: Zapamiętaj mnie
  • Strona:
  • 1

TEMAT: Błędy urzędników przyczyną ekologicznej katastrofy

Błędy urzędników przyczyną ekologicznej katastrofy 03/02/2010 00:06 #2181

• Tomek
  • ( Użytkownik )
  • Ukleja
Ostatnio zmieniany: 03/02/2010 00:25 przez admin.

O:Błędy urzędników przyczyną ekologicznej katastrofy 03/02/2010 01:02 #2185

• 19bialy
  • ( Gość )
Nie jestem pewien czy to taki błąd bo to przecież zbiornik retencyjny i służy do zbierania nadmiaru wody na wiosne by nie dopuścić do powodzi. Ryb szkoda ale chyba bezpieczeństwo przed powodzią ważniejsze. Mogli pomysleć wczesniej jak wiedzieli ze jest tak plytko ze trzeba jakoś rybą pomóc(chodzi mi o członów PZW). Sam widziałem kiedyś coś podobnego. Wszystkie ryby sie podusiły a jezioro było martwe przez 3 lata. Widok karpi i amurów po 10kg leżących na brzegu pamiętam do dziś.

O:Błędy urzędników przyczyną ekologicznej katastrofy 03/02/2010 09:09 #2186

• Jarek
  • ( Gość )
Też uważam, że w tym przypadku większy błąd stowarzyszeń i dzierżawców wody niż urzędników.

O:Błędy urzędników przyczyną ekologicznej katastrofy 03/10/2010 21:01 #2365

• 19bialy
  • ( Gość )
Dzisiaj znowu jest na TVN o tej katastrofie. Reporter atakował jakiegos wujta czy kogoś i on powiedział to samo co my "lepej zeby wioske zalało TAK" reporter odpuscił.

O:Błędy urzędników przyczyną ekologicznej katastrofy 03/10/2010 21:43 #2366

Może macie racje ,ale moim zdaniem jeżeli przewidziany był remont zapory i wałów to na pewno takiej decyzji nie wydaje się z dnia na dzień.Można było ostrzec PZW w Koninie o takich planach.
Na pewno Koło by jakoś zareagowało,można było rybę odłowić i na jakiś czas przenieść do innego zbiornika ,tak jak to przed laty zrobiono w Kaliszu na zbiorniku Szałe(przenieśli rybę do Gołuchowa).
A najfajniejsze jest to ,że teraz wędkarze muszą ten syf posprzątać.
A gdzie są winni?
To Oni powinni po swoich błędach sprzątnąć to co zniszczyli.
  • Strona:
  • 1
Moderatorzy: Dorian, Astor, JOKER
Wygenerowano w 0.37 sekundy