Witamy, Gościu
Nazwa użytkownika Hasło: Zapamiętaj mnie
  • Strona:
  • 1

TEMAT: Niezbędne akcesoria do czyszczenia wędki

Niezbędne akcesoria do czyszczenia wędki 06/02/2010 13:43 #3473

• polamania kija:)
  • regy20
  • ( Użytkownik )
  • Ploc
Witam serdecznie. Jakie są podstawowe, a zarazem nie zbędne akcesoria do utrzymania tyczki w czystości po łowieniu, oraz do prawidłowej jej eksploatacji?
Pozdrawiam i połamania kija.
Ostatnio zmieniany: 06/02/2010 16:27 przez Astor.

O:Niezbędne akcesoria do czyszczenia wędki 06/03/2010 20:16 #3480

• Konrad
  • Unbreakable
  • ( Użytkownik )
  • Ukleja
Podstawowo wystarczy sama szmatka i ciepła woda z jakimś detergentem, przynajmniej ja tak praktykuję ;) Przydatny jest też teflon do ochrony złącz. Widziałem gdzieś specjalny zestaw szczotek do czyszczenia rur w środku, ale da się moim zdaniem bez tego żyć :)
Konrad, U-22

O:Niezbędne akcesoria do czyszczenia wędki 06/17/2010 22:46 #3777

• radek 232
  • ( Użytkownik )
  • Ukleja
ja susze tyczkę po wędkowaniu i wycieram ja detergentem i to wystarczy a na zimę teflon obowiązkowy !!!

Odp: Niezbędne akcesoria do czyszczenia wędki 09/25/2011 12:22 #8070

• maslak_102
  • ( Użytkownik )
  • Ukleja
mi kolega doradził zamiast teflonu w spreju na złącza bo jest drogi używać starej świeczki (u mnie w domu mówi się na to gromnica). Smaruje złacza raz na 5 wedkowań i jestem bardzo zadowolony nic nie chrobocze przy złączaniu, polecam spróbować

Odp: Niezbędne akcesoria do czyszczenia wędki 09/26/2011 09:54 #8075

• pyton
  • ( Użytkownik )
  • Ukleja
świeczka... pomagałem kiedyś rozkleszczać kij ze złączami posmarowanymi świeczką po łowieniu cały dzień w mocnym słońcu...
ale żeby nie było to elementy pojechały złączone do domu właściciela... nie wiem w koncu jak sobie z nimi poradził, ale ostatnio widziałem go z innym kijem ;)
  • Strona:
  • 1
Moderatorzy: Dorian, Astor, JOKER
Wygenerowano w 0.44 sekundy