Witamy, Gościu
Nazwa użytkownika Hasło: Zapamiętaj mnie
  • Strona:
  • 1

TEMAT: Jaki amortyzator

Jaki amortyzator 12/09/2010 00:39 #5060

• nulek
  • ( Użytkownik )
  • Ukleja
Miałem amortyzator Prestona w tym roku 1,4 i 1,2 ale... nie do końca byłem zadowolony z niego, był tępy w dotyku, nie potrafił za długo utrzymać na powichrzeni smaru, płowiał szybko i przy łączniku przecierał się. jakie poleciliścieby mi rzeczne amorki o grubościach 1,2 ..1,4...1,6 i z jakiego materiału. Te były ze zwykłej gumy

O:Jaki amortyzator 12/09/2010 21:23 #5075

• Cz
  • Astor
  • ( Admin )
  • Moderator
nulek napisał:
Miałem amortyzator Prestona w tym roku 1,4 i 1,2 ale... nie do końca byłem zadowolony z niego, był tępy w dotyku, nie potrafił za długo utrzymać na powichrzeni smaru, płowiał szybko i przy łączniku przecierał się. jakie poleciliścieby mi rzeczne amorki o grubościach 1,2 ..1,4...1,6 i z jakiego materiału. Te były ze zwykłej gumy

Ja od 2 sezonów stosuje gumy latexowe Sensasa - Magic Latex Elastic

Uploaded with ImageShack.us

Występuje w kolorze kremowym - w rozmiarówce 0,6-2,4 mm
Na rzekę stosuję 1,2-1,4. Inni powiedzą ze są rozciągliwe i długo wyciąga się rybę - tak też jest - latexowe to i rozciągliwe - ale coś za coś. Leszcze 2-3 kg nie szły dłużej do podbieraka jak 1,5-2 minuty z uciągu 15-20g - wszystko zależne od techniki holu i możliwości i znajomości swojego sprzętu.

Osobiście polecam
Astor
[center][color=#800000][b]Grzesiek, Okr

O: Jaki amortyzator 12/09/2010 22:45 #5078

• panek
  • ( Użytkownik )
  • Ukleja
Jak to sie mowi ~coś za coś. Używanie amortyzatorów wiaże się niestety z ich utrzymaniem. Tak jak dba się o inny sprzed wędkarski takze pamietać trzeba o zadbaniu o amortyzatory. Puki co nie ma moim zdaniem uniwersalnych badz niezastąionych amortyzatorów , a ym bardziej takich co bedą nam słuzyć wiecznie.Czy tolateksowy, gumowy czy kauczukowy dbrym rozwiazaniem na przedłużenie wieczności kazdego amortyzatora jest nasmarowanie go (i tu prosze się nie śmiać i nie interpretować wypowiedzi) płynem do higieny intymnej dla kobiet. Lekkie nawilzenie wystarcza spokojnie na kilku krotne użycie topu. Uzycie jest proste i nie wymaga zadnych skąplikowanych czynności, a co za tym idzie jest nie szkodliwy dla środowiska i dla ryb.
Pozdrawiam Marek

O: Jaki amortyzator 12/10/2010 00:30 #5081

• nulek
  • ( Użytkownik )
  • Ukleja
To powiedzmy jak zamontuje taki lateksowy 1,4 lub 1,6 w trzech częściach , to napiąć go mocniej niż zwykły gumowy?

Panek: O ludwiku słyszałem, ale płyn do higieny intymnej...hmm faktycznie poślizg niezły, dobrze trzyma się palców, no i delikatny chemicznie w porównaniu z ludwikiem

O:Jaki amortyzator 12/11/2010 01:10 #5113

• JOKER
  • ( Admin )
  • Administrator
Ja z kolei czytałem w prasie angielskiej o odżywce do włosów stosowanej jako smar do gumy. Moja Połowica twierdzi że bez niej nie da się rozczesać włosów, zaś po jej użyciu są one bardziej śliskie. Pewnie amortyzator też się bedzie ślizgał dobrze. Ja stosuję Vespe slippery eel. Działa i nie wpływa negatywnie na gumę (przynajmniej nie zauważyłem).
[color=#BF0000][b]"B
  • Strona:
  • 1
Moderatorzy: Dorian, Astor, JOKER
Wygenerowano w 0.37 sekundy