Witamy, Gościu
Nazwa użytkownika Hasło: Zapamiętaj mnie
  • Strona:
  • 1

TEMAT: Tyczki faps

Tyczki faps 10/19/2010 21:08 #4677

• mk1977
  • ( Użytkownik )
  • Ukleja
Panowie mam pytanie ostatnio na allegro pojawiło się dość sporo modeli tyczek faps. Wygląda na to ze handluje tym chyba pan Lichodziejewski. Ceny w pakach bardzo dobre tyle że niewiele wiadomo o tym sprzęcie. Miał ktoś w ogóle coś do czynienia z tymi tyczkami?

O:Tyczki faps 10/19/2010 21:58 #4679

• GAJWER
  • ( Użytkownik )
  • Ukleja
Witam.
sam jestem ciekaw,bo niesłyszalem o tej firmie nic.Wiem,ze jest to produkcja włoska troszke szukałem opini na jej temat,niby nie jest zła- lekka,sztywna,dobrze wywarzona ,tylko co z serwisem :(
A co jak soś pęknie,i czy jest możliwość dokupienia dodatkowych topów,i w jakiej cenie.
Może koledzy wiedzą coś więcej na ten temat.Ja tam wolę kupować sprzęt firmowy,bo jest sprawdzony.
Pozdrawiam B)

O:Tyczki faps 10/20/2010 09:51 #4682

• ŁYSY
  • ( Użytkownik )
  • Ploc
Witam. A mnie szczególnie ciekawi część opisu tyczki na allegro tzn."wędzisko przystosowane do łowienia przy minusowych temperaturach" Ciekaw jestem na czym to przystosowanie polega? Czy ktoś już się z czymś takim zetknął? Ja kiedyś dawno temu jak jeszcze łowiłem 11 mikado próbowałem łowić na mrozie i skończyło się to uszkodzeniem szczytówki i zerwaniem amortyzatora. Pozdrawiam.

O:Tyczki faps 10/23/2010 10:54 #4705

• stanli
  • ( Użytkownik )
  • Ukleja
FaPS jako firma właściwie jest fabryką produkuja sprzęt dla kilku firm zajmujących się rozpowszechnianiem sprzętu wędkarskiego ,ale i produkuje sprzęt pod swoim szyldem generalnie na rynek włoski trochę do Niemiec ,Wielkiej Brytani,niewielkie ilości do europy wschodniej.W naszym kraju pierwszy sprzęt FaPSa pokazał się około 1995 ,sprowadzała to nieistniejąca juz firma Zielonej Góry PH Sumik, i tak co kilka lat trochę tego sprzętu przebija się na polski rynek, wielu wędkarzy łowi tyczkami nie zdając sobie sprawy że łowi produktami Fapsa , napewno przy tak wielkiej ilości sprzętu wyczynowego w Polsce FaPS jest słabo widoczny na pewno jest to wynikiem braku reklamy w prasie ,ale też ceny reklamy w Polsce to katastrofa.wykonanie wędzisk jest bardzo dobre znam przykłady że tyczki fapsa są uzytkowane około 8 lat i jeszcze służą doskonale.Jeśli chodzi o łowienie przy ujemnych temp ,to bez przesady tu chodzi o 0 st do -2 no -3 ,standartowe kije mają problem przy rozkleszczaniu tam jest jedna seria że podobno jest z tym lepiej, tak przynajmiej twierdzą producenci.FaPS swoje wędziska tworzy 25 lat więc wiedza raczej co robią ,i jak mawia jeden z multimedalistów naszej kadry narodowej cyt :Fapsa sprzęt jest super tylko te ceny, ale ostatnio troche ceny sie zmieniły -kryzys dopada wszystkich.

O:Tyczki faps 10/23/2010 22:09 #4709

• ŁYSY
  • ( Użytkownik )
  • Ploc
No fajnie. Ale dla mnie obojętny jest zakres minusowych temperatur, chodzi o to "przystosowanie". Czyli - co za patent faps zastosował?

O:Tyczki faps 10/24/2010 14:37 #4713

• stanli
  • ( Użytkownik )
  • Ukleja
Sorry, mimo szczerych chęci nie chcą zdradzic co to za patent ,twierdzą że sama powłoka i złącza umozliwiają takie wędkowanie nazywają to ICE system , zreszta ja się nie dziwę bo kto swoje wynalazki chce szczegółowo omawiać , to ma funkcjonować , wiadomo że każdy by chciał cos sprawdzic namacalnie, naprzykład system CMS widac wzrokowo -kewlarowe oploty wspomagające sztywność wędzisk,czy naprzykład JOINTING system widać te owalne końcówki i to już jest bardziej namacalne ,ale ten ICEsystem to tak mgliście jest omawiany.Zresztą inne firmy też mają troche swoich rozwiązań i tylko jaki skrót na wędce co oznacza wytłumaczą i tyle a cos głębiej to nie bardzo.
Ostatnio zmieniany: 10/24/2010 14:47 przez stanli.

O:Tyczki faps 10/25/2010 10:10 #4717

• ŁYSY
  • ( Użytkownik )
  • Ploc
Dzięki Stanli, dobre i takie okruchy informacji. Pozdrawiam. Kuba
  • Strona:
  • 1
Moderatorzy: Dorian, Astor, JOKER
Wygenerowano w 0.40 sekundy