Witamy, Gościu
Nazwa użytkownika Hasło: Zapamiętaj mnie
  • Strona:
  • 1

TEMAT: Wędki, jakimi łowią zawodnicy na świecie

Wędki, jakimi łowią zawodnicy na świecie 02/07/2010 09:55 #1614

• JOKER
  • ( Admin )
  • Administrator
Darek zapoczątkował dyskusję na ten temat, niestety usuwając jeden z postów zaśmiecających dyskusję przez przypadek wyrzuciłem cały temat. Tworzę go na nowo.

Miało być o tyczkach jakimi posługują się zawodnicy poza granicami naszego kraju. Wszyscy wiemy, że polski rynek jest bardzo mały w porównaniu np z angielskim czy włoskim. Królują u nas Mavery, Sensasy, Colmic, inne marki się spotyka rzadko np Tubertini a inne w ogóle np Hydra czy Cassini. Oczywiście najlepiej by było gdyby każda wypowiedź zilustrowana była fotografią.

Tibor Ambrus - Tubertini, fot. www.peca.hu

Umberto Ballabeni - zdaje się że Milo, fot. www.matchfishing.it

<---- kliknij a otworzy się większe

Jacopo Falsini - Colmic, fot www.matchfishing.it

Diego Da Silva - twarz Garbollino, łowi Garbollino

Jean Desque - twarz Sensasa, łowi Sensasem

Will Raison - twarz Daiwy, łowi Daiwą (jak zauważył juz ktoś wcześniej, ale przez moją głupotę się usunęło)
[color=#BF0000][b]"B
Ostatnio zmieniany: 02/07/2010 10:58 przez JOKER.

O:Wędki, jakimi łowią zawodnicy na świecie 02/16/2010 01:15 #1890

• JOKER
  • ( Admin )
  • Administrator
Oto dwie fotki zawodników angielskich.

Colmic, Maver

Maver, (kombajn i rolki Prestona)

Źródło: Matchfishing uk, grudzień 2009

Jeśli ktoś z Was znalazł w sieci zdjęcia zawodników zagranicznych ze sprzętem to zachęcam do umieszczania. Liczę zwłaszcza na fotki dokumentujące inne marki niż znane u nas.
[color=#BF0000][b]"B
Ostatnio zmieniany: 02/16/2010 01:16 przez JOKER.

O:Wędki, jakimi łowią zawodnicy na świecie 02/16/2010 19:29 #1897

• pyton
  • ( Użytkownik )
  • Ukleja
Myślałem, że tu obejrzę jakim kijami kto łowi, ale tylko na pierwszej focie widać co za konkretny kij użytkuje ten zawodnik. Rozumiem, że jak na przykład maver to wszystko jedno czy 101 czy 501...byle by tylko na dolniku był napis odpowiedniej firmy...
Prawda jest taka, że każdy łowi tym co dostaje z klubu i tyle.

O:Wędki, jakimi łowią zawodnicy na świecie 02/16/2010 20:02 #1898

• panek
  • ( Użytkownik )
  • Ukleja
Jacopo Falsini i jego jeszcze aktualna tyczka.

Colmic Match X8000
Załączniki:
Pozdrawiam Marek
Ostatnio zmieniany: 02/16/2010 20:22 przez panek.

O:Wędki, jakimi łowią zawodnicy na świecie 02/16/2010 21:36 #1903

Panek - zawodnicy nie tylko otrzymują wędki od sponsorów i klubu , wędkują również swoimi
tyczkami. nie doszukuj się ulubionego modelu i marki , gdyż na różne wody i ryby stosuje się różne wędki . Czasami zmiana tyczki następuje w ostatnim momencie przed startem ,gdyż podczas zawodów ma wiać bardzo silny wiatr.Wędki długie dzieli się na mocne ( karpiowe, strong ) , szybkie ( lekkie, sztywne , kanałowe woda stojąca), match (uniwersalne ), lekkie elastyczne ( wiatr , średnia i drobna ryba ryba).
Czołowi zawodnicy świata maja po cztery modele w potrójnym wydaniu oraz po ok.30 topów .
Łowienie to to przyjemność i zawód, rekreacja i wyczyn .Polska reprezentacja nie jest wyposażana w wędki (a szkoda) , inni mając sponsorów nie zawsze łowią tym co otrzymali na mistrzostwa Świata.

O:Wędki, jakimi łowią zawodnicy na świecie 02/18/2010 22:58 #1951

• panek
  • ( Użytkownik )
  • Ukleja
Po rozmowie z Jacopo/ stwierdził ,że w 80% używa tej jednej.
Więc taką ,a nie inną zamieściłem. Owszem ma ich o wiele wiecej, ale ten model przypadł mu najlepiej do "ręki". ;)
Pozdrawiam Marek
  • Strona:
  • 1
Moderatorzy: Dorian, Astor, JOKER
Wygenerowano w 0.53 sekundy