Witamy, Gościu
Nazwa użytkownika Hasło: Zapamiętaj mnie
  • Strona:
  • 1

TEMAT: Drennan Polemaster 190 11M w malym packu

Drennan Polemaster 190 11M w malym packu 10/14/2011 12:56 #8170

• pyniol
  • ( Użytkownik )
  • Ukleja
Witam serdecznie,

mam do sprzedania swoją pierwszą tyczkę. Drennan Polemaster 190 11m. Tyczka waży 940 gram na 11 metrach. Na pełnej długości jest dość ciężka, ale bez ostatniego elementu można swobodnie łapać.

Tyczkę polecam komuś kto chce rozpocząć przygodę z wędkowaniem zestawem skróconym. Jej ścianki są grube, mocne, jako ze to była moja pierwsza tyczka nie raz mi elementy upadały i nic się z nimi nie dzieje. Jest w bardzo dobrym stanie. Łapałem nią cały ten sezon, około 30-40 razy.

Kupiłem ją wiosną jako nieużywaną, ale już kilkuletnią tyczkę. Spokojnie radziła sobie z kilkukilogramowymi karpiami na łowiskach specjalnych, nic nie trzeszczy i nie piszczy - ogólnie mocny kij.

Za gołą wędkę uzbrojoną w szczytówkę dociętą pod gume do 1 mm chciałbym 400 zł. Guma sensas 0,8, łącznik stonfo, tulejka stonfo, korek stonfo.

Złącza pryskane grafitem mavera, gumy smarowane smarem Vespe. Myta po każdym łapaniu.

Istnieje możliwość zakupienia wędki również w małym packu, który na własne potrzeby sobie skompletowałem używając swoich batów. Sprawa wygląda tak:

-top do kubka. Zrobiony z 3 elementów bata Jaxon Syrius Pole 4m. Co prawda kul wielkości pomarańczy się tym nie wywiezie, ale spokojnie mozna śmigać mniejszymi. Swoje funkcje jak najbardziej spełnia. Jeżeli ktoś nie potrzebuje topu do kubka, jest możliwosć przywrócenia topu do formy bata. Wystarczy dokupić szczytówkę (łącznik do kubka jest wklejony w 10 cm kawałek szczytówki) i już mamy bardzo fajnego 4 metrowego bacika. Oczywiście do zestawu dodaje dolnik bata.

-top do łapania. Zrobiony z 3 elementów bata Jaxon Genesis Pole 7m. Jest cięższy niż oryginalny top, troszkę bardziej się leje, ale również swoje funkcje spełnia. Szczytówka docięta pod troszke grubsze gumy, myślę ze 1,4 wejdzie spokojnie. Top uzbrojony w gumę 1mm sensas, łącznik stonfo, korek stonfo, tulejka stonfo. Do zestawu dołączam również resztę bata Jaxon Genesis Pole 7m. Można używać tego bata jako 7 metrowego bata z amortyzatorem (guma w 3 elementach). Bądź też wymienić szczytówkę na nową i mieć zwykłego bata. Co kto woli.

Dodatkowe topy są długości 2 elementowego topu oryginalnego.

Łapałem tak cały sezon, nie jest to moze super wygodne, ale da się to zrobić. Po prostu topy są krótkie i trzeba poradzić sobie jakoś z żyłką, polecam klipsy Stonfo..

Za tyczkę w packu:
-Wędka 11 m
-top do kubka (przy lekkiej modyfikacji bat 4m jaxon syrius pole)
-top do łapania (zamiennie bat jaxon genesis 7m z amortyzatorem, przy modyfikacji zwykły bat, można zrobić wklejkę.
-wszystko w tubach (oprócz dolników i niewykorzystanych elementów bata 7m)

Chciałbym 550 zł+ ew. koszty transportu.

Preferuje odbiór osobisty, ale jakby komuś bardzo zalezało jestem w stanie wysłać.

Starałem się to wszystko jakoś tak składnie wyjaśnić, gdyby pojawiły się jakies pytania zapraszam na pw.

Dla zainteresowanych zdjecia na maila.

Pozdrawiam,
Dawid Marędziak
  • Strona:
  • 1
Moderatorzy: Dorian, Astor, JOKER
Wygenerowano w 0.41 sekundy